Τσίπρας: Παλέψαμε με θεριά μέσα και έξω από τη χώρα - Δεν δειλιάσαμε να πάρουμε ρίσκα

Τσίπρας: Παλέψαμε με θεριά μέσα και έξω από τη χώρα - Δεν δειλιάσαμε να πάρουμε ρίσκα
Με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ανοίξαν σήμερα οι διήμερες εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι: «Eίμαι βέβαιος ότι παρά τις δυσκολίες θα ξεπεράσουμε το δύσκολο κάβο, όχι για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά για να υπερασπιστούμε τα λαικά στρώματα».

Στη συνέχεις τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα συζητάμε, συνεδριάζουμε, αποφασίζουμε αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι κυρίως δρούμε σε ένα πολεμικό πολιτικό τοπίο.

Τους τελευταίους μήνες, υπογράμμισε, δεν σταματήσαμε να δίνουμε μάχες με πείσμα και αποφασιστικότητα προκειμένου να υπερασπιστούμε το δίκιο του ελληνικού λαού. Ματώσαμε με μοναδικό στόχο το δικαίωμα των άνεργων, των ηλικιωμένων για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

«Παλέψαμε με θεριά μέσα και έξω από τη χώρα, αλλά δεν δειλιάσαμε να πάρουμε ρίσκα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε δε τους παρευρισκόμενους να φανταστούν πού θα ήταν η χώρα, ποια θα ήταν η συμφωνία χωρίς αυτόν τον αγώνα, αυτή τη διαπραγμάτευση. «Τι συμφωνία θα έφερνε ο Σαμαράς;», διερωτήθηκε.

Αποφασίσαμε να κάνουμε τα πάντα για το δίκιο του ελληνικού λαού και είμαστε περήφανοι για αυτό. Ομως αποφασίσαμε και να μην δεχτούμε την αυτοκτονία που μας πρόσφεραν οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Εχουμε απόλυτα ήσυχη τη συνείδησή μας για αυτή την επιλογή. Δεν μετανιώνουμε ούτε που πολεμήσαμε ούτε που στο τέλος επιλέξαμε να μην οδηγηθούμε στην καταστροφή», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι στην εκλογική μάχη θα κριθεί το δικαίωμα του λαού να συνεχίσει να αγωνίζεται και να ελπίζει. Με το βλέμμα στους αποχωρήσαντες, σημείωσε ότι «θα μπορούσαμε να παραμείνουμε αμόλυντοι και άσπιλοι, να υποκριθούμε ότι εκτός ευρωζώνης μπορούμε να εγγυηθούμε το ίδιο και καλύτερο επίπεδο για τους πολλούς, να παραδώσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού στη μανία του παλαιού πολιτικού καθεστώτος».

«Αν δεν λερώναμε τα δικά μας τα χέρια ποιος θα ξελάσπωνε το μέλλον;» διερωτήθηκε, για να σημειώσει ότι «είμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και τις δικές μας αδυναμίες, προσπαθώντας να ανοίξουμε δρόμους, προχωρώντας μπροστά ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν».

«Δεν παραδίδουμε τα όπλα, συνεχίζουμε τη μάχη, είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε μπροστά, μόνο μπροστά», σημείωσε, για να επισήμανει: «Όποιος θέλει να πενθήσει, έχει το δικαίωμα να πενθήσει, όποιος θέλει να αποδράσει, έχει το δικαίωμα να αποδράσει». «Εμείς προχωράμε μπροστά, μόνο μπροστά», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετέχουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα συνολικό κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές και τις αντιλήψεις του παλιού πολιτικού συστήματος. Βασικός άξονάς του είναι οι μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, τους θεσμούς και το κράτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ