Η απολογία του Π. Χαϊκάλη: Δεν είναι offshore εταιρία και δεν κάνει τριγωνικές συναλλαγές

Η απολογία του Π. Χαϊκάλη: Δεν είναι offshore εταιρία και δεν κάνει τριγωνικές συναλλαγές
Εξηγήσεις στις κατηγορίες ότι διατηρεί κρυφή off shore εταιρία στην Κύπρο επιχείρησε να δώσει ο Παύλος Χαϊκάλης στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.

«Δεν είμαι ούτε μέτοχος ούτε ιδιοκτήτης της εταιρίας, είχα μία συνεργασία μέσω μιας συμφωνίας εκπροσώπησης», ήταν η εξήγηση του Π. Χαϊκάλη ενώ παράλληλαυποστήριξε πως δεν υπάρχει η έννοια της κυπριακής οφσόρ, εφόσον πρόκειται για ευρωπαϊκή εταιρία και αυτή αφορούσε την διαχείριση των πνευματικών του δικαιωμάτων στην Κύπρο.

«Δεν πρόκειται για offshore εταιρία αλλά μια εταιρεία που διασφαλίζει τα πνευματικά μου δικαιώματα για κινηματογραφικές και θεατρικές εργασίες που παίζονταν στην Κύπρο, όταν ασκούσα το επάγγελμα του ηθοποιού. Δεν υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα από αυτή την εταιρία, η οποία ουσιαστικά είναι από το 2011 ανενεργή» φέρεται να τόνισε ο κ. Χαϊκάλης.

Υποστήριξε ακόμη ότι όλα όσα συμβαίνουν με το θέμα έχουν ως στόχο «να πλήξουν εμένα, τους ΑΝΕΛ μέσω εμού και φυσικά την κυβέρνηση».

Η ιδιοκτησία της υπεράκτιας εταιρίας από τον Παύλο Χαϊκάλη παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία, καθώς έρχεται σε αντίθεση με το νόμο για το πόθεν έσχες, αλλά και με το γεγονός ότι υπουργοποιήθηκε. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη περίπτωση ήταν αυτή του Γιώργου Βερνίκου, ο οποίος είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί μέσα σε λίγες ημέρες από την ημέρα που είχε αναλάβει καθήκοντα στο υπουργείο Τουρισμού, λόγω των υπεράκτιων εταιριών που είχε νόμιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ