Στ. Θεωδοράκης: Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν μια συγγνώμη στο Ποτάμι

Στ. Θεωδοράκης: Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν μια συγγνώμη στο Ποτάμι
Ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν μια συγγνώμη στο Ποτάμι, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Βελβεντό της Κοζάνης, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του είχε πει υπεύθυνα στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει Plan B.

«Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός θυμάται πολύ καλά ότι όταν το Ποτάμι αποκάλυψε στη Βουλή ότι υπάρχουν άνθρωποι στο υπουργείο Οικονομικών που επεξεργάζονται ένα Plan B, που επεξεργάζονται το πλάνο της δραχμής, βγήκαν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και άρχισαν να μιλάνε για συκοφαντίες. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς μίλησαν και για παρέμβαση του εισαγγελέα», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και προσέθεσε:

«Νομίζω ότι απαιτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον πρωθυπουργό να ζητηθεί μια συγνώμη από το Ποτάμι που υπεύθυνα είχε πει στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει Plan B. Και να σας πω κάτι. Εάν ο κ. Τσίπρας σήμερα λέει ότι αυτό το “Plan Β” ήταν υποχρεωτικό για να έχουμε μια γραμμή άμυνας, γιατί δεν το είπε δημόσια στον ελληνικό λαό;

Γιατί δεν είπε δηλαδή στον ελληνικό λαό δημόσια ότι εμείς προσπαθούμε να βρούμε μια διέξοδο στην περίπτωση που θα στριμωχτούμε; Έχουμε πολλές απορίες για το πώς έδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, για το πώς έδρασε το λόμπι της δραχμής μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, πώς έδρασαν κάποιοι υπουργοί.

Σήμερα αποκαλύπτεται ότι κάποιοι υπουργοί, οι οποίοι έξι μήνες τώρα υποτίθεται ότι διαπραγματεύονταν τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, έστηναν σενάρια παρακρατικού τύπου για τη δραχμή.

Δεν το κρύβουν. Κάποιοι από αυτούς τους υπουργούς, το λένε δημοσίως: Πως θα μπαίναμε στο Νομισματοκοπείο, θα παίρναμε τον έλεγχο των θυρίδων των πολιτών. Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, οφείλουν να απολογηθούν.

Γιατί έξι μήνες παρίσταναν ότι έδιναν ένα αγώνα, ενώ, στην πραγματικότητα, ο καθένας από τη δική του ιδεοληψία υπηρετούσε τις πολύ στενές προσωπικές του επιδιώξεις».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θεωρεί ότι υπάρχει και ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Οι εισαγγελείς μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Οι πολιτικοί πρέπει να κάνουν τη δική τους δουλειά. Ας μην εμπλεκόμαστε ο ένας στα πόδια του άλλου. Εμείς, προς το παρόν, θέλουμε πολιτικές εξηγήσεις. Θέλουμε, οπωσδήποτε, πολιτικές εξηγήσεις. Ακόμη και αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ θέλουν κάποιες απαντήσεις. Τι συνέβη αυτούς τους έξι μήνες; Πρέπει να το μάθουμε».

Σχετικά με την επίσκεψη των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα ο κ. Θεοδωράκης παρατήρησε: «Ο ελληνικός λαός πληρώνει πάρα πολύ ακριβά την προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα. Θυμάστε τις ηρωικές κουβέντες γι' αυτούς που δεν θα πατήσουν ποτέ το πόδι τους στην Αθήνα και γι' αυτούς που δεν θα συζητήσουν ποτέ με τους υπουργούς και δεν θα περάσουν την πόρτα των υπουργείων».

Στο Βελβεντό ο επικεφαλής του Ποταμιού επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού ΑΣΕΠΟΠ και συναντήθηκε με τη διοίκησή του.

«Ανοίγει η ψυχή σου όταν επισκέπτεσαι την ελληνική περιφέρεια και βλέπεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που παράγουν, δημιουργούν, φέρνουν χρήμα και γι' αυτούς και για τον τόπο», είπε ο κ. Θεοδωράκης και σημείωσε:

«Η παρέα εδώ του Βελβεντού είναι μια υποδειγματική παρέα αγροτών. Το παρέα το λέω όχι με την έννοια των μεγεθών. Είναι μια πολύ-πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά είναι ουσιαστικά μια παρέα που παράγει, εξάγει, δημιουργεί και δείχνει το δρόμο ίσως και σε άλλους συνεταιρισμούς και σε άλλες ομάδες παραγωγών.

Έχουμε, όπως ξέρετε, πάρα πολλές αντιρρήσεις για τα μέτρα που έφερε ο κ. Τσίπρας και αφορούν τους αγρότες. Έχουμε αντιρρήσεις γιατί είναι ισοπεδωτικά.

Οι αγρότες που παράγουν, δεν αρνούνται να φορολογηθούν. Θέλουν να φορολογηθούν, θέλουν να συμβάλουν, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με δικαιοσύνη και πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί θετικά πρότυπα.

Δηλαδή να διευκολύνουμε τις ομάδες παραγωγών και τους συνεταιρισμούς με μικρότερους φόρους και να περιορίσουμε την αυθαιρεσία που μπορεί να υπάρχει από μεμονωμένες δράσεις. Εμείς, ως Ποτάμι, έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, όπως ξέρετε, για τη διόρθωση του μνημονίου του κ. Τσίπρα.

Είναι προτάσεις στις οποίες θα επιμείνουμε. Ελπίζουμε από την πλευρά της κυβέρνησης να βρεθούν οι άνθρωποι που θα συζητήσουν μαζί μας τον Σεπτέμβρη, πώς θα πρέπει να διορθωθούν τα πράγματα, γιατί Ελλάδα χωρίς αγροτική παραγωγή, Ελλάδα χωρίς ροδάκινα, χωρίς λάδι, χωρίς σταφύλι, δεν μπορεί να υπάρχει».

Σήμερα ο κ. Θεοδωράκης περιοδεύει στους νομούς Κοζάνης και Ημαθίας για τα αγροτικά ζητήματα, ενώ αύριο θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ