Μεϊμαράκης: Μπορούμε να βρούμε λύσεις και να αισιοδοξούμε αρκεί να υπάρξει συμφωνία

Μεϊμαράκης: Μπορούμε να βρούμε λύσεις και να αισιοδοξούμε αρκεί να υπάρξει συμφωνία
Mε το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «γόνιμη» τη συζήτηση με τον Διοικητή, τον οποίο και χαρακτήρισε «θεματοφύλακα της σταθερότητας της οικονομίας» και επεσήμανε πως στα τέλη του 2014 η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα είχαν σταθεροποιηθεί.

«Όλοι αισθάνονταν την ασφάλεια, όμως δυστυχώς το πρώτο εξάμηνο του 2015 καταγράφονται πολύ μεγάλα προβλήματα, που αν υπήρχε διαχείριση με σύνεση, και σωφροσύνη δεν θα είχαν παρουσιαστεί», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, επσημαίνοντας πως η ανάπτυξη έγινε ύφεση και τα πρωτογενή πλεονάσματα έγιναν ελλείματα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ, «μπορούμε να βρούμε λύσεις και να αισιοδοξούμε, αν η κυβέρνηση κλείσει τη συμφωνία μέσα στον Αύγουστο και να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, της συνεννόησης και της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων, για να βρούμε αυτές τις λύσεις από κοινού».

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει να ασχολείται με τα εσωκομματικά του τότε η χώρα δεν θα βρει λύσεις.Επισημαίνουν μάλιστα πως την ίδια ώρα η ΝΔ ασχολείται με το πώς θα επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα.

Και τονίζουν πως η χώρα δεν μπορεί να βρίσκεται σε μόνιμο προεκλογικό κλίμα και ξεκαθαρίζουν πως «αν δεν μπορέσει να βρει άκρη ο κ. Τσίπρας μέσα στο κόμμα του, πρέπει να βρει λύση από την παρούσα Βουλή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ