Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση παραμέρισε το «όχι» του λαού

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση παραμέρισε το «όχι» του λαού
"Αυτό το νέο 'όχι' του λαού μας μπορεί η κυβέρνηση την εβδομάδα που ακολούθησε να το παραμέρισε, αυτό όμως καθόλου δεν σημαίνει ότι αυτό το όχι νικήθηκε και ότι ο λαός μας το μετέτρεψε τάχα σε ναι", υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Π. Λαφαζάνης.

Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε η Αριστερή Πλατφόρμα λίγες ώρες μετά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία για διεξαγωγή συνεδρίου και μάλιστα πολύ σύντομα.

Σε προγραμματισμένη εκδήλωση στο γήπεδο του Πανελληνίου, με τίτλο "το όχι δεν ηττήθηκε συνεχίζουμε" ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξαπέλυσε κεραυνούς κατά της κυβέρνησης λέγοντας:

"Το όχι έγινε ένα φωτεινό ορόσημο που κανένας δεν μπορεί να σκιάσει ή και να σβήσει. Αυτό το νέο 'όχι' του λαού μας μπορεί η κυβέρνηση την εβδομάδα που ακολούθησε να το παραμέρισε, αυτό όμως καθόλου δεν σημαίνει ότι αυτό το όχι νικήθηκε και ότι ο λαός μας το μετέτρεψε τάχα σε ναι".

Με την παρουσία αρκετών βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δημ. Στρατούλης, η Δ. Χαραλαμπίδου, ο Γ. Μηλιός, ο Κ. Ήσυχος, ο Γ. Κριτσωτάκης αλλά και ο Μαν. Γλέζος, ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, τόνισε πως το 62% δεν ήταν "απλώς μια κυριακάτικη λαϊκή μπόρα που πέρασε" και πρόσθεσε:

"Κάνουν μέγα λάθος όσοι νομίζουν ότι το όχι αυτό ήταν μια παροδική, εφήμερη, λαϊκή έκρηξη που μπορεί να χειραγωγηθεί από τα πάνω. Αυτό το "όχι" εξέφρασε την ανάγκη του λαού για αξιοπρέπεια και την ελπίδα να δει την πατρίδα μας ανεξάρτητη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ