Αυτός είναι ο νόμος όπως ψηφίστηκε χθες βράδυ στη Βουλή - Όλο το κείμενο

Αυτός είναι ο νόμος όπως ψηφίστηκε χθες βράδυ στη Βουλή - Όλο το κείμενο
Με τις αλλαγές να πηγαίνουν και να έρχονται μέχρι την τελευταία στιγμή, η απορία για το τι τελικώς ψήφισε η ελληνική Βουλή είναι πολύ μεγάλη.

Την απορία λύνει το οριστικό κείμενο όπως ψηφίστηκε πριν από λίγο από την ελληνική Βουλή. Περιλαμβάνει το κείμενο της Συνόδου Κορυφής στα ελληνικά και στα αγγλικά αλλά και ολόκληρο τον νόμο με τα μέτρα για ΦΠΑ, εισφορά αλληλεγγύης, συνταξιοδοτικό κλπ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Eurosummit τονίζει την κρισιμότητα της ανάγκης να επανοικοδομηθεί η εμπιστοσύνη με τις Ελληνικές Αρχές ως προϋπόθεση για πιθανή μελλοντική συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα με τον Ε.Μ.Σ. Σε αυτό το πλαίσιο έχει βασική σημασία η ανάληψη ιδίας ευθύνης από τις ελληνικές αρχές, τι δε δεσμεύσεις πολιτικής πρέπει να ακολουθήσει η επιτυχής υλοποίησή τους.

Ένα μέλος της Ευρωζώνης, το οποίο αιτείται οικονομική βοήθεια από τον Ε.Μ.Σ. αναμένεται να υποβάλει, όποτε είναι δυνατόν ένα ανάλογο αίτημα στο ΔΝΤ.

Αυτό αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να συμφωνηθεί ένα νέο πρόγραμμα. Κατά συνέπεια η Ελλάδα θα ζητήσει τη συνέχιση της υποστήριξης του ΔΝΤ από τον Μάρτιο του 2016.

Δεδομένης της ανάγκης να επανοικοδομηθεί η εμπιστοσύνη με την Ελλάδα, το Eurosummit καλωσορίζει τις δεσμεύσεις των Ελληνικών Αρχών να νομοθετήσουν χωρίς καθυστέρηση ένα πρώτο σύνολο μέτρων. Αυτά τα μέτρα, ληφθέντα σε προηγούμενη πλήρη συμφωνία με τους Θεσμούς θα περιλαμβάνουν τα εξής:

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ