Η Βαλαβάνη απαντά για την ανάληψη των 200.000 ευρώ

Η Βαλαβάνη απαντά για την ανάληψη των 200.000 ευρώ
Με δελτίο Τύπου απαντά η Αν. Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στις κατηγορίες που την θέλανε να κάνει ανάληψη 200.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό της λίγες ώρες πριν την επιβολή των capital controls. 

Η Ν. Βαλαβάνη διέψευσε τις πληροφορίες που την ήθελαν να αποσύρει από τραπεζικό λογαριασμό σε υποκατάστημα τηςΕθνικής Τράπεζας στην πόλη τουΗρακλείου Κρήτης 200.000 ευρώ, τονίζοντας ότι αισθάνεται υποχρεωμένη να αποδείξει ότι «δεν είναι ελέφαντας».

Σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη δεν διαθέτειλογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα στο Ηράκλειο Κρήτης, και ο μοναδικόςλογαριασμός που διαθέτει στην «Εθνική» είναι στην Αθήνα, στουποκατάστημα της στη Βουλή.

Ολόκληρη η δήλωση της Αν. Υπουργού:

«Ο συμπατριώτης μου βουλευτής Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης σε ερώτηση που κατέθεσε χθεςστη Βουλή κι απευθύνεται στον Πρωθυπουργό,με “φωτογραφίζει”, στηριγμένος σεδημοσίευμαsiteτης Αττικής, ως τον «ιδιαίτερα προβεβλημένο (sic) υπουργό της κυβέρνησηςΤσίπρα ο οποίος έδειξε να γνώριζε πολύ καλά τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί δύοεικοσιτετράωρα αργότερα. … Το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος – δε δραστηριοποιείταιπολιτικά στη συγκεκριμένη περιοχή – επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου με τοδιευθυντή ενός από τα πέντε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη τουΗρακλείου Κρήτης και απαίτησε να αποδεσμεύσει άμεσα τις προθεσμιακές καταθέσεις πουείχε εκεί μαζί με δυο στενά συγγενικά του πρόσωπα (200.000 ευρώ).» Όπερ και εγένετο.

Ήδητο όνομα μου κυκλοφορεί φαρδιά-πλατιά σε σχόλια κάτω από σχετικές αναδημοσιεύσεις.Παρόλο ότι η λάσπη «κολλά» με τρόπο που αυτοί που τη χειρίζονται ξέρουν καλά, είτε είναιπολιτικοί είτε δημοσιογράφοι, κι αυτό ανεξάρτητα απ’ ό,τι και να πεις, αισθάνομαιυποχρεωμένη ν’αποδείξω ότι «δεν είμαι ελέφαντας» δηλώνοντας ότι:

  • Δε διαθέτω λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα στο Ηράκλειο Κρήτης.
  • Ο μοναδικός λογαριασμός που διαθέτω στην «Εθνική» είναι στην Αθήνα, στουποκατάστημα της στη Βουλή, και αφορά τη μισθοδοσία μου ως βουλευτή. Ολογαριασμός αυτός ουδέποτε περιείχε προθεσμιακή ή άλλη κατάθεση. Σήμερα έχειμέσα την τελευταία βουλευτική μου αποζημίωση.
  • Έχω χρόνια να μιλήσω με Διευθυντή υποκαταστήματος οποιασδήποτε τράπεζας στοΗράκλειο. Στην Αθήνα δεν έχω μιλήσει ποτέ.
  • Όπως αναγκάστηκα να δηλώσω και στο παρελθόν μετά από συκοφαντικάδημοσιεύματα, ό,τι χρήματα διαθέτω είναι στην Ελλάδα. Και σήμερα είναι«μπλοκαρισμένα», όπως όλου του κόσμου, λόγω τραπεζικής αργίας και ελέγχωνκεφαλαίου.
  • Ο Πρωθυπουργός γύρισε εντελώς αιφνιδιαστικά για όλους, διακόπτοντας τιςδιαπραγματεύσεις, αργά το βράδυ της Παρασκευής. Ο εκβιασμός μέσω παγώματοςτουELAκατά την κυριακάτικη συνεδρίαση της ΕΚΤ, που επέβαλλε την τραπεζική αργίασε προεκλογική περίοδο δημοψηφίσματος, φαινόταν υπερβολικός ακόμα και για τους«θεσμούς». Η τραπεζική αργία ξεκίνησε από τη Δευτέρα, 29.6.2015. Οι πολίτες που«άδειαζαν» λογαριασμούς τους στις τράπεζες τις προηγούμενες μέρες το έκαναν υπότο φόβο που καλλιεργούνταν κι όχι λόγω χρήσης πρωθύστερων «εμπιστευτικώνπληροφοριών» και «κατάχρησης θέσης» οποιουδήποτε μέλους της κυβέρνησης.

Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν μάθει τη διαφθορά ως τρόπο συνύπαρξης των ανθρώπων - καιτέτοιες καταστάσεις προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν επίσης στους κόλπους της σημερινήςΚυβέρνησης. Το ερώτημα είναι η «σύμπτωση» (;) της διασποράς τέτοιων «ειδήσεων» σήμερα,μια μέρα τόσο κρίσιμη για την πολιτική ιστορία της χώρας. Είναι άραγε τυχαίο;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ