Τι θα έκανε ο Β. Λεβέντης, αν ήταν σήμερα Πρωθυπουργός (Ηχητικό)

Τι θα έκανε ο Β. Λεβέντης, αν ήταν σήμερα Πρωθυπουργός (Ηχητικό)
«Ο πρώτος τρόπος ήταν αυτός που ακολούθησαν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος που απλώσανε το χέρι για δανεικά και για μνημόνια.

Δια αυτού του τρόπου γλυτώσαμε τη χρεοκοπία με το να συνάπτουμε μνημόνια και να δανειζόμαστε. Ο δεύτερος τρόπος είναι αυτός που είπε ο Τσίπρας «καταδικάζουμε όλα τα μνημόνια και είμαστε μια χώρα που πρέπει να μας σεβαστούνε, μπορούμε μόνοι μας», διάφορα τέτοια τα οποία απεδείχθησαν και αυτά γελοιότητες και τελικώς θα πάει σε μνημόνιο και δη τρις χειρότερο του Σαμαρά. Ο τρίτος δρόμος, όπως είπε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» και τον Νίκο Σαμοΐλη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κος Βασίλης Λεβέντης είναι να κάνουμε οικειοθελές μνημόνιο, εμείς σαν Ελλάδα χωρίς τους δανειστές. Δηλαδή να πάμε να απολύσουμε τους 1.500 από τη Βουλή που είναι συγγενείς των βουλευτών, τους 12 χιλιάδες αποσπασμένους να τους γυρίσουμε στις υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκουν. Στους 319 χιλιάδες τριπλοσυνταξιούχους να τους πούμε μια σύνταξη θα διαλέξετε όποια θέλετε... Επίσης έχουμε και 400 χιλιάδες συνταξιούχους που ενώ λαμβάνουν πάνω από 1.000€ εργάζονται και δια αυτού του τρόπου συμβάλλουν και στην παραοικονομία και δεύτερον καταλαμβάνουν και θέσεις που θα έπρεπε να καταλάβει ο άνεργος. Μετά έχουμε αργόμισθους στις ΔΕΚΟ, στους δήμους. Η Ελλάδα κατ ' εμέ είναι ένα χαμαιτυπείο απέραντο.
Ο τρίτος δρόμος λοιπόν θα ήταν συμμάζεμα των ασωτιών και θα ζητάγαμε δυο μήνες από την ΕΕ περιθώριο για να το πράξουμε και αφού κάναμε αυτό θα πηγαίναμε στους ξένους και θα λέγαμε εμείς σαν Ελλάδα κάναμε ότι μπορούσαμε. Αυτά θα κατέβαζαν το έλλειμμα από το 11-12 στο 2-3 τότε θα πηγαίναμε στους ξένους και θα λέγαμε δεν θέλουμε δανεικά, θέλουμε τα ομόλογα των τριών πρώτων ετών να τα μεταθέσετε πιο πέρα ώστε αυτά τα 30 δις ετησίως να τα ρίχνουμε εντός Ελλάδος σε ανάπτυξη για να δουλέψει κόσμος και να μην ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση.

Και δεύτερη κίνηση τα 130 δις που φύγανε στο εξωτερικό θα τους λέγαμε αν μεν τα φέρετε πίσω θα δώσετε μόνο 15% , αν όμως τα αφήσετε εκεί θα κάνουμε συμφωνίες με τις κυβερνήσεις να τα κατασχέσουν όλα.
Νομίζω ότι δεν έχει κάνεις κανένας σοβαρές προσπάθειες στο θέμα των χρημάτων του εξωτερικού όλοι συζητούν αλλά επειδή έχουν συγγενείς, φίλους, χρηματοδότες που ανήκουν στην κατηγορία αυτή νομίζω ότι με ελαφρά πηδηματάκια γλιτώνουν όλοι».

Τέλος, όσον αφορά στην επόμενη μέρα, είπε πως υπάρχουν δυο εκδοχές. Η μια είναι να υπογράψουν ένα βαρύτατο τρίτο μνημόνιο, πολύ χειρότερο των δύο προηγουμένων το οποίο, όπως υποστηρίζει, είναι αμφίβολο αν θα περάσει από την Βουλή και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή να πάμε για δραχμή.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ