Θεοδωράκης: Σε σταυροδρόμι η χώρα - Δεξιά πάμε στο «Κούγκι», αριστερά στην Ευρώπη

Θεοδωράκης: Σε σταυροδρόμι η χώρα - Δεξιά πάμε στο «Κούγκι», αριστερά στην Ευρώπη
Στη δήλωση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να επιλέξει εάν θα πάει δεξιά ή αριστερά προχώρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης εξερχόμενος από τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η χώρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Πρέπει να επιλέξει αν θα πάει δεξιά η αριστερά. Ο δρόμος προς τα δεξιά και προς το Κούγκι είναι ο δρόμος της καταστροφής. Η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα αλλά και οι Έλληνες την ευρωπαϊκή βοήθεια. Τα περιθώρια της πραγματικής οικονομίας στενεύουν απελπιστικά. Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να σκεφτεί πέρα από τα δικά της παιδιά, την ελληνική οικονομία που υποφέρει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης.

«Κάλεσα τον πρωθυπουργό να σκεφτεί ότι τα περιθώρια είναι απελπιστικά και κάθε μέρα είναι δυσκολότερη για την οικονομία. Πρέπει η κυβέρνηση να μην σκεφτεί μόνο τα δικά της παιδιά αλλά τα την ελληνική κοινωνία».

Όπως είπε, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ του ανέφερε ότι ποτέ δεν έθεσε ο ίδιος θέμα μείωσης συντάξεων. Ότι πρέπει να κοπούν οι πρόωρες συντάξεις και να υπάρχει ένα όριο στις ανώτερες. Μου είπε ότι η Ευρώπη μπορεί να ενισχύσει με 35 δισ. ευρώ ως το 2020 την Ελλάδα, πέραν όσων ήδη λαμβάνει η χώρα. Αυτά δεν προβάλλονται στους Ελληνες και εμείς που υπερασπιζόμαστε τον ελληνικό λαό στην Ευρώπη νοιώθουμε ότι η καθυστέρηση αυτή μας προδίδει.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι θα ακολουθήσει την επιλογή που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Αν φέρει συμφωνία με τους εταίρους θα την στηρίξουμε. Παράλληλα, σημείωσε ότι συζητήθηκαν πολλά σενάρια.

Όπως είπε το ζήτημα είναι αν μπορούν να βελτιωθούν οι προτάσεις που έρχονται και αν υπάρχουν συμμαχίες για να περάσεις τις θέσεις σου. «Χάνουμε φίλους και αυτό είναι κακό».

Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι υπάρχουν δυο τρεις κινήσεις που μπορούν να γίνουν και εξέφρασε την ελπίδα ότι και οι δανειστές θα πράξουν το ίδιο.

Πιέζουμε και βοηθάμε τον πρωθυπουργό να κάνει τις κινήσεις που θα βελτιώσουν τα πράγματα, επανέλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης ενώ όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση Βαρουφάκη ότι δεν θα υπάρξει νέα λίστα το Eurogroup σχολίασε δεικτικά: εγώ μιλούσα με τον κ. Τσίπρα.

«Ο αδύνατος πρέπει να κοιτά και λίγο το ρολόι», συμπλήρωσε ο Θεοδωράκης και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει γρηγορότερα το Μάρτιο.

«Μέχρι τέλος του μήνα πρέπει όλα να έχουν τελειώσει και εκτιμώ ότι και ο πρωθυπουργός το αντιλαμβάνεται», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ