Ιδού οι δύο που «παίζουν» για την θέση της Παναρίτη στο Δ.Ν.Τ.

Ιδού οι δύο που «παίζουν» για την θέση της Παναρίτη στο Δ.Ν.Τ.
Μετά την παραίτηση της Ελενας Παναρίτη, πριν καν αναλάβει τα καθήκοντα της ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ,

λόγω των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσε η ανακοίνωση του ονόματός της σε μεγάλο αριθμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δύο ονόματα παίζουν πλέον δυνατά για την κάλυψη της θέσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του fpress.gr, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να καταλήγει στην επιλογή του Γιάννη Μηλιού, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης φαίνεται να τάσσεται υπέρ της τοποθέτησης του στενού του συνεργάτη Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ο οποίος πρόσφατα τοποθετήθηκε και Πρόεδρος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ο οποίος έχει περάσει και στο παρελθόν από το συγκεκριμένο πόστο.

Γιάννης Μηλιός

Ο Γιάννης Μηλιός είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο και διευθυντής του περιοδικού Θέσεις από το 1982. Στρατεύτηκε στο Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ. Είναι μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυση του μέχρι το Φεβρουάριο του 2008.Στο 6ο τακτικό Συνέδριο του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (Ιούνιος 2010) εξελέγη μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας και διετέλεσε υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής.Σήμερα είναι μέλος της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής, θέση στην οποία εξελέγη στο 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (Ιούλιος 2013).

Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Ο 68χρονος Τάκης (για τους φίλους του) Ρουμελιώτης είναι οικονομολόγος, πανεπιστημιακός, τραπεζίτης, πολιτικός και συγγραφέας με καταγωγή από τα Δωδεκάνησα. Στενός οικονομικός σύμβουλος, συνεργάτης και υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια από το 2011 μέχρι τα τέλη του 2014 ήταν αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Ανήκει στον ευρύτερο κύκλο του ιστορικού ΠΑΣΟΚ αλλά όχι σε όσους ακλούθησαν τον Γιώργο Α. Παπανδρέου. Αντιθέτως ακολούθησε άλλα στελέχη όπως ο Ηλίας Λιβάνης στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Στο οικονομικό επιτελείο του Ανδρέα Παπανδρέου συμμετείχε από το 1978 μαζί με τους Γεράσιμο Αρσένη, Απόστολο Λάζαρη και Κώστα Σημίτη. Με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Συντονισμού, υφυπουργός αργότερα στο ίδιο υπουργείο και μετά υφυπουργός Οικονομικών και υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας . Έγινε και υπουργός Εμπορίου. Παρ' ότι υπήρξε μέλος στα υπουργικά συμβούλια του ΠΑΣΟΚ, ουδέποτε διεκδίκησε κοινοβουλευτική έδρα αν και διατέλεσε ευρωβουλευτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ