Συμπαράσταση στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν Ευρωπαίοι βουλευτές

Συμπαράσταση στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν Ευρωπαίοι βουλευτές
Συμπαράσταση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική κυβέρνηση, "για τη δικαίωση του αγώνα που δίνουν εναντίον του "μονοδρόμου" της λιτότητας στην Ευρώπη", εκφράζουν, με κοινή δήλωσή τους, 183 ευρωβουλευτές και βουλευτές 13 ευρωπαϊκών κρατών.

Στη δήλωσή τους αναφέρουν ότι η επιλογή του ελληνικού λαού να ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα αριστερό κόμμα, "συνδέεται με μια ξεκάθαρη ελπίδα: ελπίδα για μια καλύτερη ζωή μακριά από τις πολιτικές λιτότητας, για τις οποίες λέγεται πως δεν υπάρχει εναλλακτική. Αυτές οι πολιτικές έχουν κάνει βαθιές αποκοπές στις κρατικές δαπάνες την ίδια ώρα που επιτρέπουν σε εκατομμυριούχους να πληρώνουν ελάχιστο φόρο". Σημειώνουν ότι "στις πρώτες εβδομάδες διακυβέρνησής του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ήδη τα πρώτα τολμηρά βήματα, για να βελτιώσει την κοινωνική κατάσταση και να ανοικοδομήσει την ελληνική οικονομία προς το δημόσιο όφελος".

Επιπλέον, βάλλουν κατά των πολιτικών λιτότητας "οι οποίες προωθούνται από την Μέρκελ και την Τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα)" και που "οδήγησαν στην κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα: εκατομμύρια ανθρώπων βυθίστηκαν στην ανεργία, τη φτώχεια, και την πείνα. Το 30% του πληθυσμού της Ελλάδας ζει κάτω από το όριο της φτώχιας, και οι άνεργοι ανέρχονται σε περισσότερους από το ένα τέταρτο του πληθυσμού και ένας στους δύο νέους είναι άνεργος". Αναφέρουν, ακόμα, ότι "ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων υποφέρουν, οι εκατομμυριούχοι και οι δισεκατομμυριούχοι πληρώνουν χαμηλούς φόρους, χωρίς καν να λογοδοτούν για την φοροδιαφυγή τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ