Επίθεση Τσίπρα στην αντιπολίτευση κατά την ομιλία του

Επίθεση Τσίπρα στην αντιπολίτευση κατά την ομιλία του
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε με την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας περιγράφοντας το χάος που συνάντησε η νέα κυβέρνηση όταν ανέλαβε την εξουσία. «Ήρθε η ώρα για αλήθειες.

Η προηγούμενη κυβέρνηση επαιρόταν για πρωτογενές πλεόνασμα. Μιλούσε για πλεόνασμα 1,8% και 3,3 δις ευρώ. Η πραγματικότητα ήταν πως το πλεόνασμα ήταν μόλις 0,3 %, δηλαδή 592 εκατομμύρια ευρώ. 2,7 δις ευρώ λιγότερα από όσο διαφήμιζε. Τα δημόσια ταμεία που αντικρίσαμε δεν είχαν μέσα ούτε αυτό το πλεόνασμα. Ταμειακό έλλειμμα 2,5 δις ευρώ βρήκαμε. Το δημιούργησε τόσο η απεγνωσμένη προσπάθεια προεκλογικά να αποσταθεροποιηθεί η οικονομία με τις δηλώσεις τους όσο και η ανικανότητα. Ακόμα και ο νόμος για 100 δόσεις ήταν τόσο ελλιπής που έφερε μόνο 70 εκατομμύρια ευρώ σε πέντε μήνες. Τώρα σε μια εβδομάδα μόλις έχουμε ήδη 100 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε στην κυβέρνηση Σαμαρά κάνοντας λόγο για πρωτοφανή ασφυξία την οποία εσκεμμένα προκάλεσε η προηγούμενη κυβέρνηση. «Δεν έγινε τυχαία αυτή η ασφυκτική κατάσταση. Κάποιοι το έκαναν, γνωρίζοντας ότι έρχεται πολιτική αλλαγή» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους λέγοντας ότι θα ανοίξει στην ώρα της ενώ χωρίς αυτήν θα είναι δυνατή η αποπληρωμή του ενώ αναφέρθηκε στα νομοσχέδια που έχει περάσει ήδη η κυβέρνηση όπως οι 100 δόσεις και οι ρυθμίσεις για την ανθρωπιστική κρίση ρωτώντας την αντιπολίτευση αν είναι μνημόνια αυτά τα νομοσχέδια. Περνώντας στην αντεπίθεση είπε χαρακτηριστικά ότι " Θα προχωρήσουμε σε ριζικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα υπηρετούν τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας." ενώ ρώτησε ξανά προς την πλευρά της αντιπολίτευσης "Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν προχώρησε στη διάταξη για τις άδειες των τηλεοπτικών μέσων;"

"Αντί για το emai Xαρδούβελη, περικοπές σε συντάξεις, αυξήσεις ΦΠΑ, η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει πρόγραμμα δική της ευθύνης ανόρθωσης της οικονομίας"

Επίσης, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό με την απόφαση της 20ης Φλεβάρη αναγνωρίζεται η ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για αναδιάρθρωση δημόσιου χρέους γιατί αλλιώς είναι αδύνατη η αποπληρωμή του. Θα ανοίξει στην ώρα της. Θα μειωθούν τα εξωπραγματικά πλεονάσματα.

«Αυτή είναι η μοναδική στρατηγική που μπορεί να βάλει τέλος στη λιτότητα διατηρώντας τη χώρα στην Ευρώπη ο άλλος δρόμος είναι η άτακτη υποχώρηση σε όσους έχουν συμφέρον να συνεχίσουν την ίδια πολιτική που κατέστρεψε τον τόπο» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ