Επιβεβαίωση Σακελλαρίδη: Η επιστολή Τσίπρα προς Μέρκελ "πυροδότησε" την επταμερή

Επιβεβαίωση Σακελλαρίδη: Η επιστολή Τσίπρα προς Μέρκελ "πυροδότησε" την επταμερή
Στην επιβεβαίωση του δημοσιεύματος των Financial Times, που αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε στις 15 Μαρτίου πεντασέλιδη επιστολή προς την Άνγκελα Μέρκελ, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.


Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Σακελλαρίδης αποκάλυψε πως η επιστολή αυτή εστάλη και σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχος, μεταξύ των οποίων ο κ. Ολάντ και ο κ. Γιούνκερ.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενό της ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «δεν έλεγε τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από αυτό που έχουμε πει από την προηγούμενη εβδομάδα...ότι υπάρχει στενότητα στη ρευστότητα και χρειάζεται να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες».

Διαβεβαίωσε πάντως ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και επισήμανε ότι «η επιστολή προσπαθεί να προλάβει καταστάσεις». Ερωτηθείς για πότε τελειώνουν τα χρήματα απάντησε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία και πως «με τον νόμο για τις ληξιπρόθεσμες θα μπουν χρήματα οπότε χαλαρώνει η θηλιά».

Για το εάν ο κ. Τσίπρας στην επιστολή απειλούσε με πιστωτικό γεγονός ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είπε στην επιστολή αυτά ακριβώς που είπε και στην επταμερή και «τον άκουσαν».

Κληθείς να σχολιάσει αν συνιστά απειλή το να λες πως «αν δεν ξεμπλοκάρεις τη χρηματοδότηση και φτάσω στο σημείο να διαλέξω ανάμεσα στο να πληρώσω το ΔΝΤ ή μισθούς και συντάξεις θα διαλέξω τις συντάξεις», απάντησε πως «δεν είναι απειλή, είναι η πραγματικότητα».

Όπως είπε ο κ. Σακελλαρίδης, με την επιστολή αυτή πυροδοτήθηκε η επταμερής συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής. «Σε αυτή τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα αυτά τα θέματα και δόθηκε και απάντηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ