Μέρκελ: Η ελληνική κρίση δεν έχει ξεπεραστεί

Μέρκελ: Η ελληνική κρίση δεν έχει ξεπεραστεί
Σαφή προειδοποίηση ότι η ελληνική κρίση δεν έχει τελειώσει απέστειλε την Πέμπτη η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την διάρκεια της ομιλίας της στη Bundestag, εν όψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως η λύση στα ελληνικά προβλήματα μπορεί να βασιστεί μόνο στις συμφωνίες του Eurogroup, προσθέτοντας πως εάν το ευρώ καταρρεύσει, θα καταρρεύσει και η Ευρώπη.

Τόνισε επίσης ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη και η μείωση των επιπέδων ανεργίας στην ευρωζώνη, εμφάνισαν την πρόοδο που έχει γίνει στην περιοχή, αλλά και το ότι η κρίση χρέους δεν έχει υπερβληθεί απολύτως.

«Έχουμε αποδείξει τι μπορούμε να πετύχουμε με αποφασιστική δράση (στα κράτη-μέλη) και με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αλλά δεν έχουμε ξεπεράσει την κρίση σε βιώσιμη βάση μακροπρόθεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στη συνάντηση που θα έχει με τον Έλληνα πρωθυπουργό η κα Μέρκελ έδειξε πως ανυπομονεί να συζητήσει με τον κ. Τσίπρα ο οποίος θα επισκεφθεί το Βερολίνο την επόμενη Δευτέρα.

«Έχω προσκαλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο την Δευτέρα και ανυπομονώ για την επίσκεψή του. Θα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε ο ένας με τον άλλο λεπτομερώς, και ίσως και να διαφωνήσουμε», δήλωσε γελώντας και πρόσθεσεότι κανένας δεν περιμένει μια λύση για τα προβλήματα, στη συνάντηση της Δευτέρας.

Τέλοςεξέφρασε την ελπίδα να υλοποιηθεί η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ