Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας
Στο Προεδρικό Μέγαρο έφθασε λίγο πριν τις 15:30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και στη συνέχεια να ορκιστεί πρωθυπουργός.

Στο σύντομο διάλογό του με τον Κάρολο Παπούλια, ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε πως υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία και δεν χρειάζεται διερευνητική εντολή, αλλά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τού απάντησε πως θα κάνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα, να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα τον ορκίσει ορωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας τότε απάντησε πως καλό θα ήταν να επισπευστούν οι διαδικασίες, γιατί την κυβέρνηση την περιμένει ανηφορικός δρόμος.

Ο κ. Τσίπρας συνοδεύεται από τους στενούς συνεργάτες του, Νίκο Παππά και Πάνο Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε νωρίτερα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον οποίο ενημέρωσε πως επιθυμεί να δώσει πολιτικό όρκο.

Μετά την ορκωμοσία του ο Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει λουλούδια στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου (4.30 μ.μ.).

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και θα γίνει η τελετή παράδοσης - παραλαβής.

Στις 7 το απόγευμα ο κ. Τσίπρας έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ