Τσίπρας: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα - Θα αποκτήσει την χαμένη της αξιοπρέπεια

Τσίπρας: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα - Θα αποκτήσει την χαμένη της αξιοπρέπεια
«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, αφήνει πίσω της τη λιτότητα της καταστροφής, τον φόβο και τον αυταρχισμό, με πενταετία ταπείνωσης και οδύνης».

«Σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία, η ελπίδα έγραψε ιστορία - Έδωσε καθαρή, ισχυρή εντολή: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, αφήνει πίσω της τη λιτότητα της καταστροφής, τον φόβο και τον αυταρχισμό, με πενταετία ταπείνωσης και οδύνης - Προχωράει με βήματα σταθερά σε μια Ευρώπη που αλλάζει - Ο λαός μας είναι χαρακτηριστικό δείγμα της Ευρώπης που αλλάζει» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Προπύλαια.

«Σήμερα έχουμε γιορτή, σήμερα πανηγυρίζουμε. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά - Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού κλείνει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας στην πατρίδα μας, ακυρώνει τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής, καθιστά την τρόικα παρελθόν για το κοινό ευρωπαϊκό μας πλαίσιο» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Νίκησε η Ελλάδα της δημιουργίας...Θα σχηματίσουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Θα εμπιστευτούμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα - Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί» τόνισε.

Στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι υπογραμμίζοντας ότιαν κάποιος νίκησε σήμερα είναι η Ελλάδα του μόχθου, της δημιουργίας του πολιτισμού. Η Ελλάδα που ελπίζει που ζητά χώρο και χρόνο για ένα μέλλον με αξιοπρέπεια.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μία δίκαιη λύση για να βγει από τον φαύλο κύκλο για να επιστρέψει η Ευρώπη στις αρχές και τις αξίες που αποτέλεσαν ιδρυτικές της αξίες.

Σ’ αυτόν τον διάλογο η Ελλάδα θα προσέλθει με τις δικές της τεκμηριωμένες προτάσεις με το δικό της σχέδιο μεταρρυθμίσεων, με το δικό της σχέδιο για τις επενδύσεις και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Χωρίς ελλείμματα.

Ούτε ρήξη ούτε συνέχιση της υποταγής θα γίνει ανεκτή.

Προτεραιότητά μας θα είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων πληγών της κρίσης. Η αποκατάσταση, η ρήξη με κατεστημένα, η δικαιοσύνη, η προώθηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

Προτεραιότητά μας πάνω από όλα είναι να αποκτήσει ο λαός μας την χαμένη αξιοπρέπεια.

Εμπρός να σηκώσουμε πάνω από την Ελλάδα τον ήλιο της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ