Πώς να συνομιλήσεις με τους νέους υπουργούς με ένα κλικ

Πώς να συνομιλήσεις με τους νέους υπουργούς με ένα κλικ
Ο ανασχηματισμός έγινε. Πολλοί από εμάς θα θέλαμε να μάθουμε τις προθέσεις των νέων υπουργών, την πολιτική που θα ακολουθήσουν, αλλά και τις αποφάσεις που θα λάβουν και αφορούν στην τσέπη μας. Μπορούμε;

Δυστυχώς κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν ήταν και πολύ εύκολο. Ομως τώρα, μέσω μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, αφού ένας ελληνογερμανός επιχειρηματίας, διακρίνοντας το κενό ενημέρωσης, προχώρησε στο στήσιμο μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία λειτουργεί ως chat room μεταξύ βουλευτών- υπουργών και πολιτών. Πρόκειται για το site vouliwatch.gr που "έστησε" ο κ. Τόνι Σβαρτς , ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει κάνει την εμφάνιση του στην Αθήνα, στήνοντας ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών από το χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εταιρίες επικοινωνίας και διαφήμισης. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας που εμφορείται από το πνεύμα των ιδεών του Γιώργου Παπανδρέου περί ανοιχτής διακυβέρνησης και συμμετοχικής δημοκρατίας είναι να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν για το πως λειτουργεί η νομοθετική εξουσία, αξιολογώντας ταυτόχρονα τα μέλη του εθνικού και ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Τι είναι το voyliwatch

To "VouliWatch" είναι η πρώτη ελληνική ψηφιακή πλατφόρμα που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε πως λειτουργεί η νομοθετική εξουσία, να επικοινωνήσουμε, να αξιολογήσουμε και να ελέγξουμε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας, βουλευτές και ευρωβουλευτές. Είναι μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να ενισχύσει το διάλογο, τη γνώση, την πολιτική συμμετοχή και τη λογοδοσία μεταξύ πολιτών και πολιτικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Τόνι Σβαρτς είναι ο βασικός χρηματοδότης της «κοινωνικού τύπου» αυτής εταιρίας, η οποία φαίνεται να έχει σοβαρές δυνατότητες εξέλιξης. Και αυτό διότι στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν πρόσωπα με πρόσβαση και καλές δημόσιες σχέσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του κ. Σβάρτς στόχος είναι η λειτουργία της όλης επιχείρησης να βασιστεί στο μέλλον σε πηγές χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα ή ευγενικές χορηγίες από μεγάλες εταιρίες και πιστωτικά ιδρύματα.

Ποιος είναι ο Σβαρτς
«Ο Αντώνης Σβάρτς είναι ελληνογερμανικής καταγωγής και έχει ολοκληρώσει Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Λονδίνο και Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Μαδρίτη. Αφού δούλεψε στο γερμανικό γραφείο της Ashoka, μιας διεθνούς οργάνωσης που υποστηρίζει κοινωνικούς επιχειρηματίες, είχε την ιδέα να φέρει το parliamentwatch στην Ελλάδα. Με το Vouliwatch φιλοδοξεί να δώσει ένα βήμα σε πολίτες και πολιτικούς για να επικοινωνήσουν ουσιαστικά». Με αυτό το σύντομο βιογραφικό ο κ. Σβαρτς συστήνεται στους επισκέπτες του Vouli Watch, ενώ όσοι συναναστρέφονται μαζί του κάνουν λόγο για μια χαρισματική προσωπικότητα που έχει ταλέντο στις δημόσιες σχέσεις, τις οποίες αναπτύσσει ποικιλοτρόπως. Διοργανώνει πάρτυ σε νυχτερινά κλαμπ της Αθήνας, πληρώνοντας ο ίδιος ότι κατανάλωση κάνουν οι προσκεκλημένοι του, που συνήθως είναι νέοι επιστήμονες από καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού και κατά κόρον προέρχονται από κομματικές νεολαίες. Άλλωστε οι «έχοντες» πρόσβαση σε κομματικούς σχηματισμούς είναι χρήσιμοι για την προσέλκυση πολιτικών προσώπων στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η εταιρία του.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος προέρχεται από εύπορη οικογένεια, ο πατέρας του είναι Γερμανός και η μητέρα του Ελληνίδα, ενώ οι γνωριμίες που έχει στο Βερολίνο φτάνουν μέχρι τον προθάλαμο της Καγκελαρίας. Μέχρι σήμερα την πρωτοβουλία έχουν «αγκαλιάσει» δια της συμμετοχής τους σε σειρά εκδηλώσεων πολιτικοί και καθηγητές πανεπιστημίου. Μεταξύ άλλων η Μαριλένα Κοππά, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, Χριστίνα Γιαννόπαπα-Κατριβάνου, η Βάσω Κιντή, Εύα Καϊλη, ο Θανάσης Χειμωνάς κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ