Α. Γεωργιάδης: Το ΠΑΣΟΚ να προτείνει ισοδύναμα μέτρα για το εισιτήριο των 25 ευρώ

 Α. Γεωργιάδης: Το ΠΑΣΟΚ να προτείνει ισοδύναμα μέτρα για το εισιτήριο των 25 ευρώ
Να προτείνει ισοδύναμα μέτρα, αν δεν θέλει να εφαρμοστεί το εισιτήριο των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία

καλεί το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
«Δεν χρειάζεται να αντιδικήσουμε. Αν το ΠΑΣΟΚ λέει ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο, το οποίο έχουμε ψηφίσει δύο φορές, και τον Νοέμβριο του 2012 και στο μεσοπρόθεσμο, πρέπει να προτείνει δημοσιονομικά ισοδύναμα. Δεν μπορεί να γίνεται με όρους τηλεοπτικής ή ιδεολογικής αντιπαράθεσης ο διάλογος, αλλά να γίνεται πρακτικά», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Μάλιστα, σημείωσε ότι «δεν είναι καθόλου αντιλαϊκό μέτρο, το υπερασπίζομαι. Είναι πολύ λογικό, αποτελεί είδος κοινωνικής μεταβίβασης για να παρέχονται υπηρεσίες υγείας στους απόρους».
Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι το ποσό των 40 εκατ. ευρώ που θα προέλθει από το εισιτήριο των 25 ευρώ, θα παραμείνει στα νοσοκομεία προκειμένου να καλυφθεί η φαρμακευτική δαπάνη για τους απόρους, ενώ όσον αφορά το 1 ευρώ ανά συνταγή που θα εισπράττουν οι φαρμακοποιοί σημείωσε ότι το κράτος υπολογίζεται να εισπράξει περί τα 70 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, επισήμανε ότι από το μέτρο των 25 ευρώ για τα νοσήλια εξαιρούνται και οι στρατιωτικοί, ενώ δεν θα εφαρμοστεί στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ