Από την τσόχα στα ...κοινοβουλευτικά έδρανα!!!!

Από την τσόχα στα ...κοινοβουλευτικά έδρανα!!!!
Η είδηση της παραίτησης του Παύλου Σιούφα από την θέση του βουλευτή Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας τον ξάφνιασε, καθώς ο ίδιος έχοντας αφήσει στην άκρη τις πολιτικές του δραστηριότητες, μετά την αποτυχία του να εισέλθει στο κοινοβούλιο το 2012, προετοιμαζόταν για το επόμενο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιλιάρδου, αφοσιωμένος τα τελευταία χρόνια στο αγαπημένο του χόμπι.

Ο λόγος για τον Γιώργο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος από την προηγούμενη Τετάρτη είναι το νέο μέλος του εθνικού κοινοβουλίου και της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, καταλαμβάνοντας τη θέση του αποχωρούντα κ. Σιούφα. Σύμφωνα με το εξαιρετικό ρεπορτάζ που υπογράφει στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" ο συνάδελφος Δημήτρης Κουνιάς, ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος εκλεγμένος για πρώτη φορά μόλις το 2007 στα 26 του χρόνια, διατηρώντας το αξίωμα του βουλευτή μέχρι τις εκλογές του 2009, είναι λογικό να μην έχει να επιδείξει ακόμα «έπαθλα» στον πολιτικό στίβο. Ωστόσο στη συλλογή του έχει μια σειρά από βραβεία και διακρίσεις που προέρχονται από το αγαπημένο του χόμπι το οποίο εξασκεί από τα μαθητικά του χρόνια. Ο νεαρός βουλευτής Καρδίτσας είναι πρωταθλητής αμερικάνικου μπιλιάρδου στη χώρα μας αλλά έχει κατακτήσει και καλές θέσεις στην Ευρώπη. Το 1998, μάλιστα, κέρδισε μετά από μια σκληρή μάχη την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπιλιάρδου, νίκη η οποία τον βοήθησε να εισαχθεί στη Νομική Σχολή Αθηνών, καθώς εξασφάλισε τα επιπλέον μόρια που χρειαζόταν για να σπουδάσει αυτό που ήθελε από μικρός.

«Το μπιλιάρδο απαιτεί δεξιότητα και υπομονή. Ο Γιώργος έχει και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά. Είναι ταλέντο σε αρκετές παραλλαγές του παιχνιδιού, όπως στο 8μπαλο και το 9μπαλο. Δεν είναι τυχαίο πως συγκαταλέγεται στους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια», αναφέρει άνθρωπος που γνωρίζει την διαδρομή του νεαρού βουλευτή. Ο τελευταίος τον περασμένο Ιανουάριο έδωσε το παρόν στο «King8 open 9-ball tour 2013», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με την συμμετοχή αρκετών από τους καλύτερους μπιλιαρδόρους της χώρας μας και αναδείχθηκε μεγάλο νικητής μετά από ένα συναρπαστικό τελικό, επικρατώντας του επίσης γνωστού πρωταθλητή Νίκου Οικονομόπουλου με σκορ 9-8!

Σημειώνεται, πως η απονομή των επάθλων στους δύο νικητές έγινε από τον επιχειρηματία Γιώργο Βαρδινογιάννη, ο οποίος ανήκει στους λάτρεις του αθλήματος. Τελευταία συμμετοχή του νεαρού πολιτικού γόνου σε αγώνες ήταν τον περασμένο Οκτώβριο, στο Πανευρωπαϊκό Πρωταθλημα στο Πορτοροζ της Σλοβενίας. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν βρισκόταν σε καλή φόρμα, με αποτέλεσμα να παραμείνει χαμηλά στην συνολική τελική κατάταξη.

Εκτός από το μπιλιάρδο ο γαλάζιος πολιτικός έχει πάθος και με τα γρήγορα αυτοκίνητα. Παρακολουθεί ακρετά συχνά αγώνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπως Formula και MotoGP, ενώ φροντίζει να επισκέπτεται διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων για να θαυμάσει από κοντά τα γρήγορα μοντέλα κάθε μάρκας. Δεν είναι τυχαίο πως λίγα χρόνια πριν κυκλοφορούσε στην Αθήνα με μια M3 BMW, τη σπορ έκδοση της σειρά 3 της γνωστής Γερμανικής εταιρείας. Την πρώτη περίοδο της βουλευτικής του θητείας, μάλιστα, συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας Ανάβρας Περιχώρων Νομού Καρδίτσας. Έτσι, το 2009 τιμήθηκε από τον Σύνδεσμο Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου για την προσφορά του στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς μετά από ενέργειες του και με την συνεργασία του με τον τότε υπουργό Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη λύθηκε ένα πρόβλημα πολλών ετών όσον αφορά τη νομιμοποίηση των τρέιλερ που ταλαιπωρούσε χρόνια τους αγωνιζόμενους για τη μεταφορά των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ