ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η μελέτη που έκανε «φτερά» στο Υπουργείο Άμυνας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η μελέτη που έκανε «φτερά» στο Υπουργείο Άμυνας
Όσοι πιστεύετε ότι η Δημόσια Διοίκηση έχει συνέχεια, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε... Στην Ελλάδα συμβαίνουν διάφορα παράδοξα, όπως αυτό που ανακάλυψαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

όταν αναζητήθηκε πόρισμα επιτροπής που συγκροτήθηκε το Σεπτέμβριο του 2012 , με εντολή του τότε Υφυπουργού κ. Δ. Ελευσινιώτη. Πλην όμως ο φάκελος έχει κάνει φτερά! Η 8 μελής διακλαδική επιτροπή είχε σκοπό την αξιολόγηση των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που εποπτεύει το ΥΠΕΘΑ όπως είναι το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, η Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), οι Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί των ΓΕ, οι Ενώσεις Αποστράτων, το ΝΙΜΙΤΣ και τα Κέντρα Έρευνας και Τεχνολογίας. Η επιτροπή συνήλθε κανονικά, έκανε τη δουλειά της και συνέταξε πολυσέλιδη Έκθεση Αξιολόγησης, στην οποία υπήρχε πλήρης περιγραφή των απαιτούμενων θεσμικών αλλαγών των φορέων, αιτιολόγηση ενδεχόμενης πρότασης για συγχώνευση ή κατάργηση, καθώς και πρόταση σχεδιασμού νέων διοικητικών δομών. Μετά από 6 μήνες εργασιών, παραδόθηκε το πολυσέλιδο πόρισμα στον Υφυπουργό κ. Δ. Ελευσινιώτη, στις αρχές του 2013.Πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε τον εν λόγω πόρισμα, πλην όμως το πόρισμα δεν υπάρχει. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ανώτατος Αξιωματικός του Ναυτικού ο οποίος αποστρατεύθηκε στις τελευταίες κρίσεις διαβεβαιώνει ότι το παρέδωσε προσωπικά στον κ. Ελευσινιώτη, μάλιστα είχε λάβει εύφημο μνεία από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη δουλειά που έγινε.
Εύλογα λοιπόν δημιουργούνται ερωτήματα: Έχει η Δημόσια Διοίκηση συνέχεια στη χώρα μας; Πού είναι το πόρισμα; Το πήραν μαζί τους οι συνεργάτες του πρώην υφυπουργού Άμυνας φεύγοντας από το Υπουργείο; Τελικά όποιος θέλει παίρνει φακέλους σπίτι του; Όλα αυτά μου θύμισαν την περίπτωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος μόνος του στη Βουλή παραδέχτηκε ότι έχει απόρρητα σχέδια ασφαλείας της χώρας στο σπίτι του... Ελλάδα, χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας!
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ