Μετοχές - Δείκτες - Ισοτιμίες και πολύ....Παρασκήνιο (1ο "τεύχος")

Μετοχές - Δείκτες - Ισοτιμίες και πολύ....Παρασκήνιο (1ο "τεύχος")

Την ώρα δηλαδή που η ΥΠΑ διαθέτει δικό της προσωπικό καθαριότητας, η γαλαντόμα κυβέρνηση δίνει σε ιδιώτη 1,87 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια για να καθαρίζει τα κτήρια…

@@@@@ Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που διατυμπανίζει ότι έδιωξε τους εργολάβους καθαριότητας από το Δημόσιο, στην πραγματικότητα όχι απλά τους κρατά, αλλά τους μοιράζει εκατομμύρια! Τέτοια είναι μάλιστα η σπουδή της, που ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης έβγαλε διαγωνισμό ύψους σχεδόν δύο εκατομμυρίων ευρώ (!) για τον καθαρισμό του κτηρίου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μέχρι τον …Μάρτιο του 2022!

@@@@@ Την περασμένη Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου δημοσιεύθηκε η απόφαση του υπουργού μεταφορών και υποδομών για την έγκριση της διαδικασίας «σύναψης δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών καθαρισμού χώρων και επιφανειών των κτιρίων της ΥΠΑ Αττικής: πρώην ΥΕΠ, υποστηριζόμενα Ραδιοβοηθήματα, γραφεία, συνεργεία, αποθήκες, εργαστήρια, κ.λ.π. ποσού € 1.872.000,00 ευρώ […] με ανάληψη πολυετούς υποχρεώσεως (προανάληψη), σε βάρος του ΚΑΕ 2420204001 (έξοδα υπηρεσιών καθαριότητας) για τα έτη από 1-4-2019 μέχρι 31-3-2022».

@@@@@ Την ώρα δηλαδή που η ΥΠΑ διαθέτει δικό της προσωπικό καθαριότητας, η γαλαντόμα κυβέρνηση δίνει σε ιδιώτη 1,87 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια για να καθαρίζει τα κτήρια…

&&&&& Το ίδρυμα Ωνάση, θα κάνει τελικώς το μεγάλο βήμα για την απόκτηση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν; Το ερώτημα μόνο ρητορικό δεν είναι. Κι αυτό γιατί μετά τη σύσκεψη, με τη συμμετοχή μάλιστα και στελεχών της DG COMP αλλά και του SSM στην Αθήνα, όλα δείχνουν ότι το συγκεκριμένο deal γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο.

&&&&&& Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το due diligence που κάνει το Ιδρυμα στο νοσοκομείο, προκύπτουν συνεχώς νέοι «σκελετοί στην ντουλάπα» (σ.σ. κυρίως οικονομικές υποχρεώσεις).

&&&&&& Γεγονός που τους κάνει ακόμα πιο διστακτικούς. Αν τελικώς γίνει το βήμα, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα ζητηθούν καλύτερες ευκολίες πληρωμής. ¨όπως, για παράδειγμα, μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής.

@@@@@Δύο ανοικτά μέτωπα καλείται να κλείσει άμεσα η τράπεζα Πειραιώς. Το πρόβλημα είναι ότι κανένα δεν «τρέχει» όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα η ανάγκη για νέα κεφάλαια ίσως να καθίσταται σχεδόν αδήριτη.

@@@@@Το πρώτο μέτωπο είναι η πώληση της Attica Group. Διότι το deal με το fund Fortress φαίνεται να κολλάει στο κόστος που δείχνει να ξεπερνά τον πήχη που είχε βάλει αρχικά η πλευρά του αγοραστή. Το δεύτερο μέτωπο είναι η πώληση του νοσκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»¨.

@@@@Η μία –ουσιαστικά- προσφορά που έχει κατατεθεί από το Ιδρυμα Ωνάση, εξακολουθεί να απέχει κατά πολύ από τα 105 εκατ. ευρώ που είναι οι προβλέψεις της τράπεζας για το νοσοκομείο. Για την ιστορία, με το ζόρι το Ιδρυμα ανέβασε την προσφορά του κοντά στα 70 εκατ. ευρώ.

&&&&& Τρεις (3) είναι οι υποψήφιοι διάδοχοι του Ν. καραμούζη για τη θέση του προέδρου της Eurobank που κατέχει ο Ν. Καραμούζης. Οι Γκίκας Χαρδούβελης, Γιώργος Ζανιάς και Δημήτρης Τσιτσιρίγκος

@@@@@ Μαθαίνω ότι Τούρκικος Ομιλος που δραστηριοποιείται στον κλάδο της υγείας, έσκασε μύτη στη χώρα μας και ψάχνει να αγοράσει κλινικές. Ο πρώτος στόχος μου λένε ότι βρίσκεται στο μέσον της χώρας και είχε "συγγένεια" με νοσοκομείο που εξαγοράστηκε πρόσφατα από το CVC. Οχι το ΥΓΕΙΑ.

&&&&& Ο τραπεζίτης που δανειοδότησε "έκπτωτο" κατασκευαστικό όμιλο, αληθεύει ότι την έχει άσχημα ή μήπως είναι φήμες που διασπείρουν οι εχθροί του;

@@@@@ Eπιχειρηματίας από τους πιο ισχυρούς και προβεβλημένους της χώρας πνέει μένεα έναντι άλλου ισχυρού επιχειρηματία, αντικειμενικά λιγότερο ισχυρού αλλά επίσης προβεβλημένου, με τον οποίο σχετικά πρόσφατα είχαν βελούδινο διαζύγιο σε μια κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα.

@@@@@ Και μάλλον όχι αδικαιολόγητα καθώς οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα στο όριο … εξαπάτησης δεν δίνουν ενέργεια.

&&&&& Ευδιάθετη και με καλή παρέα γύρισε στη Νέα Υόρκη η Αγγελική Φράγκου την προηγούμενη Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, με την πτήση των 17:00 από Αθήνα

&&&&& Προφανώς η εμπλοκή της με εισαγγελείς και ανακριτές για το δάνειο-μαμούθ από την MIG, δεν ήταν ικανή να την πτοήσει

@@@@@ Οι εξελίξεις δημιούργησαν πίεση και έπρεπε να γίνει συντονισμός. Ο λόγος για τους δώδεκα οι οποίοι εμφανίζονται ως εμπλεκόμενοι σε πρόσφατο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος.

@@@@@ Έτσι αφού συνεννοήθηκαν, συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν τις εξελίξεις αλλά και τις δυνατότητες αντίδρασης. Η συνάντηση από ότι λένε οι πληροφορίες δεν ήταν καθόλου εύκολη καθώς κάποιοι είναι καχύποπτοι για το … βαθύ λαρύγγι.

@@@@@ Βέβαια το … βαθύ λαρύγγι δεν ανήκει στους δώδεκα τέως, αφού οι κακές γλώσσες λένε ότι συμφώνησε να μείνει εκτός παρέχοντας πλήρη και αναλυτικά στοιχεία στον ελεγκτικό μηχανισμό.

@@@@@ Ούτε γι αυτό όμως υπάρχει σιγουριά καθώς τα στεγανά που προϋπήρχαν μεταξύ των δώδεκα δημιουργούν και μεταξύ τους καχυποψία.

Παρέχεται από το Investing.com
Παρέχεται από το Investing.com
Παρέχεται από το Investing.com
Παρέχεται από το Investing.com
Παρέχεται από το Investing.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ