«Κλειστή» η Βρετανία για τον ελληνικό τουρισμό

«Κλειστή» η Βρετανία για τον ελληνικό τουρισμό

Για τον μήνα Μάιο...

Χωρίς Βρετανούς αναμένεται να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος για την Ελλάδα, καθώς το υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε μία περιορισμένη λίστα με μόλις 12 χώρες στις οποίες οι πολίτες της χώρας θα μπορούν να ταξιδέψουν τον Μάιο χωρίς περιορισμούς.

Πελώνη: Στις 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός και οι υπερτοπικές μετακινήσεις

Η Ελλάδα προσβλέπει στις ΗΠΑ για τον τουρισμό

Στην Κω οι πρώτοι τουρίστες

Η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία βρίσκονται στην «πορτοκαλί» ζώνη, που σημαίνει πως όποιοι Βρετανοί επισκεφθούν τις συγκεκριμένες χώρες θα πρέπει με την επιστροφή τους να μπουν σε καραντίνα 10 ημερών και να πραγματοποιήσουν με δική τους δαπάνη δύο τεστ για τον κορωνοϊό.

Η πράσινη λίστα που ανακοίνωσε το Λονδίνο περιλαμβάνει από τις ευρωπαϊκές χώρες μόνο την Πορτογαλία, την Ισλανδία και το Γιβραλτάρ. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης το Ισραήλ, καθώς και χώρες όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, το Μπρουνέι και τα νησιά Φερόε. Οι Βρετανοί πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις χώρες της πράσινης λίστας θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ για τον κορωνοϊό πριν την επιστροφή τους στη Βρετανία και άλλο ένα σε διάστημα δύο ημερών μετά τον επαναπατρισμό τους.

Οι ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης προκάλεσαν την απογοήτευση των ταξιδιωτικών πρακτόρων που περίμεναν περισσότερες επιλογές. Μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής υπήρχαν πληροφορίες που ανέφεραν πως ορισμένες περιοχές της Ισπανίας και της Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης, της Κέρκυρας και της Ρόδου) θα έμπαιναν στην πράσινη λίστα.

Αν και τα νέα για τον ελληνικό τουρισμό δεν είναι καλά, υπάρχει περιθώριο αισιοδοξίας καθώς η βρετανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις επόμενες εβδομάδες επικαιροποιημένο κατάλογο για τον Ιούνιο. Οι παράγοντες του τουρισμού ελπίζουν πως με δεδομένη και την επέκταση των εμβολιασμών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, το Λονδίνο θα διευρύνει τις επιλογές των Βρετανών πολιτών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ