Γενναίο "κούρεμα" ασφαλιστικών οφειλών προαναγγέλλει η υπουργός Εργασίας

Γενναίο "κούρεμα" ασφαλιστικών οφειλών προαναγγέλλει η υπουργός Εργασίας

Για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών με περικοπές στο βασικό χρέος και τις προσαυξήσεις έκανε λόγο η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού στον Alpha την Τετάρτη, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει σύντομα ένα νέο σχήμα για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που θα περιλαμβάνει:
Κούρεμα της βασικής οφειλής
Δραστική μείωση των προσαυξήσεων στο πρότυπο του εξωδικαστικού μηχανισμού
Ρύθμιση των οφειλών ανάλογα με το ύψος τους και έως 120 δόσεις

Όπως ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου, η μέση μείωση της οφειλής θα διαμορφωθεί στο 70% και πως η ρύθμιση θα ανοίξει τον δρόμο για τη συνταξιοδότηση πολλών επαγγελματιών που σήμερα δεν έχουν τέτοια δυνατότητα λόγω των αυξημένων οφειλών τους.

Η υπουργός πρόσθεσε πως το σχήμα, που υπολογίζεται πως απευθύνεται σε περίπου 900.000 ασφαλισμένους κυρίως αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες του πρώην ΟΑΕΕ, θα διαθέτει δικλείδες ώστε να αποκλείονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και όσοι επιχειρούν να ενταχθούν εγκαταλείποντας υφιστάμενες ρυθμίσεις.

Το νέο σχήμα για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών θα συζητηθεί στις συναντήσεις που θα έχει στα τέλη Ιανουαρίου η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ