Τι συμβαίνει με το Ασημένιο Βέλος;

Τι συμβαίνει με το Ασημένιο Βέλος;

Το «Ασημένιο Βέλος», το τρένο που θα ενώνει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη σε μόλις 3,5 ώρες, παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα τις ημέρες των εγκαινίων της ΔΕΘ, αλλά μετά τις δοκιμαστικές διαδρομές επέστρεψε στην Ιταλία.

Μετά τα δοκιμαστικά δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Κατερίνη, η υπερσύγχρονη αμαξοστοιχία επέστρεψε στην Ιταλία γιατί ακόμη οι υποδομές στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας δεν είναι έτοιμες για να την υποδεχθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τα δοκιμαστικά δρομολόγια υπήρξαν αμφιβολίες σχετικά με το αν η υπερταχεία θα λειτουργήσει κανονικά στη χώρα μας εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που έχουν να κάνουν με το μήκος της υπερταχείας και τον τρόπο ηλεκτροδότησης.

Με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σημειώνει ότι η παρουσίαση του «Ασημένιου Βέλους» έγινε για να παρουσιαστεί η αναβάθμιση των υπηρεσιών της εταιρείας.

Χωρίς να δεσμεύεται ότι θα αξιοποιήσει την συγκεκριμένη αμαξοστοιχία, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ανακοίνωση της «διαβεβαιώνει άπαντες ότι το τροχαίο υλικό που θα χρησιμοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των έργων υποδομής θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εκτέλεση των δρομολογίων στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη».

«Επίσης, σε ό,τι αφορά στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών εντός του συρμού, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δηλώνει ότι ουδεμία «έκπτωση» πρόκειται να κάνει σε αυτές τις υπηρεσίες, που οι καλεσμένοι μας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν στο πρώτο ταξίδι του "Ασημένιου Βέλους". Στόχος μας παραμένει να γίνει το τραίνο “Πρώτη Επιλογή” στη μετακίνηση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης και είμαστε απαρέγκλιτα προσηλωμένοι στον στόχο αυτόν», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ