Ποιες ιδιωτικοποιήσεις θα τρέξουν από τον Ιούνιο

Ποιες ιδιωτικοποιήσεις θα τρέξουν από τον Ιούνιο

Σπριντ καταγράφεται στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων με εξελίξεις να αναμένονται εντός του Ιουνίου στην Εγνατία Οδό, το Ελευθέριος Βενιζέλος, τα ΕΛΠΕ και τα περιφερειακά λιμάνια.

 

Η υλοποίηση των προαπαιτούμενων είναι η δυσκολία της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης , αφού η τεχνική συμφωνία είναι πλέον θέμα ημερών.

Στις αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να οριστικοποιηθούν τα χρονοδιαγράμματα για την ιδιωτικοποίηση των παραπάνω ιδιωτικοποιήσεων.

Εγνατία Οδός

Τον Ιούνιο αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα που έχει ανακύψει με την Εγνατία Οδό.
Το Ταμείο ανακοίνωσε τα ονόματα των επενδυτών που περνούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού (δεσμευτικές προσφορές) για την αποκρατικοποίηση της Εγνατίας Οδού.

Πρόκειται για τις κοινοπραξίες:

1. Anas International Enterprise SpA.

2. Freyja Holdings Sarl (Macquarie European Infrastructure Fund 5 LP / Macquarie European Infrastructure Fund 5 SCSp).

3. Roadis Transportation Holding SLU - Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ.

4. Sichuan Communications Investment Group CO., LTD - Damco Energy SA.

5. Vinci Highways SAS - Vinci Concessions SAS - Mytilineos Holdings SA.

6. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ - Egis Projects SA.

7. Δίολκος Κατασκευαστική ΑΤΕ.

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος έχει προτείνει στο σχέδιο της σύμβασης να υπάρχει δέσμευση για τον μελλοντικό παραχωρησιούχο ώστε να επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση των ανέργων και των ατόμων με αναπηρία. Παράλληλα, επιδιώκει και την υποχρέωσή του να αναβαθμίσει την ασφάλεια των υποδομών στο τμήμα της ΠΑΘΕ Χαλάστρα - Πολύκαστρο.

ΕΛΠΕ

Για τα ΕΛΠΕ παρατείνεται έως τις 30 Μαΐου στις 17.00, η καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου συμμετοχής (τουλάχιστον 50,1%) των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ). .

Η προθεσμία έληγε σήμερα, 18 Μαΐου. Στη διαδικασία της υποβολής διευκρινιστικών ερωτημάτων, που προηγήθηκε, υπήρξαν αιτήματα από ενδιαφερόμενους για παράταση της προθεσμίας.

Για το θέμα της εμπλοκής της σύμβασης επέκτασης της παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών στις Βρυξέλλες, ο Ξενόφος εκτίμησε ότι θα έχει τελειώσει εντός του επόμενου μήνα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του.

Περιφερειακά λιμάνια

Προτεραιότητα σύμφωνα με τον κ. Ξενόφο θα δοθεί στα τέσσερα από τα δέκα περιφερειακά λιμάνια για την παραχώρηση δραστηριοτήτων τους. Έδειξε της Καβάλας, της Ηγουμενίτσας, της Αλεξανδρούπολης και της Κέρκυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ