Μπορεί εδώ και μήνες να γίνονται συνεχώς δοκιμαστικές πτήσεις, πλην ένα ακόμη χαμένο καλοκαίρι θα είναι το 2018 για τα υδροπλάνα ακόμη και στο Ιόνιο, όπου βρίσκονται τα τρία αδειοδοτημένα υδατοδρόμια, σε Κέρκυρα, Παξούς και Πάτρα.
Παρά το γεγονός ότι το υδατοδρόμιο της Πάτρας έχει αδειοδοτηθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο, δεν έχει προκηρυχθεί ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάληψη της διαχείρισης του υδατοδρομίου.
Οι υποσχέσεις ότι θα προχωρούσε ως τα τέλη του προηγούμενου μήνα δεν επιβεβαιώθηκαν, όμως ακόμη κι αν ο διαγωνισμός προκηρυχθεί άμεσα, δεν θα έχουμε ανάδοχο πριν από τον Μάιο. Και αυτό φυσικά εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, χωρίς δικαστικές εμπλοκές και ενστάσεις.
Και όταν όμως ανακηρυχθεί ο ανάδοχος, θα απαιτηθούν διαδικασίες ώστε τα υδροπλάνα να αποκτήσουν ελληνικό νηολόγιο.
Οσο όμως οι αδειοδοτήσεις «βαδίζουν» με τους μέχρι σήμερα ρυθμούς, ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα. Από τις 25 αιτήσεις αδειοδότησης που έχουν υποβληθεί, μόλις οι τρεις που αναφέρθηκαν έχουν προχωρήσει.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.




















