Αναζητούν επενδυτές για τα λιμάνια

Στο «σφυρί» τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας

Αναζητούν επενδυτές για τα λιμάνια

Έως τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις παραχωρήσεις λιμενικών δραστηριοτήτων σε Αλεξανδρούπολη και Ηγουμενίτσα.

Το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται το επόμενο χρονικό διάστημα να προχωρήσει στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου, ο οποίος θα σχεδιάσει τους διαγωνισμούς για τα λιμάνια, της Αλεξανδρούπολης και της Ηγουμενίτσας. Ο ίδιος σύμβουλος αναμένεται να επιφορτιστεί και με το έργο του διαγωνισμού για το λιμάνι του Ηράκλειου ενώ αργότερα φέτος σχεδιάζεται να ξεκινήσει και ο διαγωνισμός για τον Βόλο.

Το ενδιαφέρον για την πώληση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης έχει εκδηλωθεί από επενδυτές στην Ανατολική Ευρώπη ,στην Ασία, στην Ελλάδα αλλά και στις ΗΠΑ. Σημαντικές προοπτικές διαθέτει και η Ηγουμενίτσα, η οποία αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον και ως εμπορικός λιμένας.

Η εκμετάλλευση των δύο αυτών λιμανιών σε σύνδεσμο με την ανάπτυξη του ΟΛΘ, την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας και την υπό εξέλιξη στα Bαλκάνια και βορειότερα ολοκλήρωση του χερσαίου «διευρωπαϊκού μεταφορικού διαδρόμου IV», εκτιμάται πως μπορεί να ενισχύσει το αναλογούν στη Βόρεια Ελλάδα ΑΕΠ σημαντικότατα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ