Στο «σφυρί» σήμερα το «Αίολος Κεντέρης Ι»  

Οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί

Στο «σφυρί» σήμερα το «Αίολος Κεντέρης Ι»   

 

Για σήμερα όμως είναι προγραμματισμένο να βγει σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησής τα 6,5 εκατ. ευρώ το πλοίο Αίολος Κεντέρης Ι, που έχει κατασχεθεί για χρέη ύψους 75 εκατ. ευρώ της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου από την Πειραιώς.

Αν και το πλοίο, που ναυπηγήθηκε το 2000, έχει παραμείνει σε ακινησία επί μακρόν και χρήζει επισκευών, αναμένεται να προσελκύσει ζωηρό αγοραστικό ενδιαφέρον, δεδομένης της συναφούς αυξημένης επενδυτικής δραστηριότητας του τελευταίου διαστήματος από τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Κύκλοι της αγοράς πιθανολογούν προσφορές τόσο από την πλευρά της Sea Jets όσο και από της Hellenic Seaways, η οποία τελεί υπό εξαγορά από την Attica Group.

Το «Αίολος Κεντέρης Ι» είναι παροπλισμένο επί επτά συναπτά έτη και οι τέσσερις μηχανές του δεν έχουν λειτουργήσει σε αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται πως απαιτείται ποσόν 750.000 ευρώ για τη συντήρηση καθεμιάς από αυτές, δηλαδή 3 εκατ. συνολικά μόνο για τις μηχανές.

Στην ηλεκτρονική ειδική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου έχουν «ανέβει» περισσότεροι από 3.000 πλειστηριασμοί που αφορούν ακίνητα κάθε μορφής. Πάντως, είναι αβέβαιο πόσα ακίνητα θα φτάσουν στο «ηλεκτρονικό σφυρί», καθώς οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνειά τους πριν φτάσει η ημέρα του πλειστηριασμού. Άγνωστο είναι πόσοι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν και δεν θα ολοκληρωθούν (θα κηρυχθούν άκαρποι).

Είναι προγραμματισμένα να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την Τετάρτη στην Αθήνα, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

Από την Τράπεζα Πειραιώς, το ακτοπλοϊκό πλοίο «Αίολος Κεντέρης Ι» έναντι του πόσου των 6,5 εκατ. ευρώ.

Από την Τράπεζα Eurobank, διαμέρισμα 6ου ορόφου πολυκατοικίας μετά δώματος συνολικής επιφάνειας 380 τμ στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Αμαλίας του Δήμου Αθηναίων, έναντι του ποσού του 1.310.000 ευρώ.

Από την Τράπεζα Eurobank, ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Βούλας του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Ανατολικής Αττικής, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, έκτασης 628 τ.μ., έναντι του πόσου των 423.000 ευρώ.

Από την Τράπεζα Eurobank, ένα αγροτεμάχιο 5.156 τ.μ., εκτός σχεδίου μετά διώροφης αυτοτελούς κατοικίας με υπόγειο, σοφίτα και ένα εκκλησάκι περίπου 45 τ.μ., στην περιφέρεια του Δήμου Μαρκόπουλου, έναντι του πόσου των 375.000 ευρώ.

Από την Alpha Τράπεζα, ένα αγροτεμάχιο έκτασης 13.510 τ.μ. στην εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ασπροπύργου Δυτικής Αττικής, έναντι του ποσού των 541.221 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ