Τι θα πληρώσουμε, τι θα πάρουμε μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου

Οι λίγοι που έχουν λαμβάνειν από μερίσματα και οι παροχές και οι πολλοί που έχουν να πληρώσουν δύο ή και τρεις φορολογικές υποχρεώσεις

Τι θα πληρώσουμε, τι θα πάρουμε μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου

Σε απευθείας… σύνδεση με τον τραπεζικό τους λογαριασμό θα είναι εκατομμύρια πολίτες την 29η Δεκεμβρίου, τελευταία εργάσιμη του χρόνου. Κάποιοι λίγοι θα είναι για να εντοπίσουν αν τους κατέθεσε χρήματα το δημόσιο, χρήματα τα οποία θα προέλθουν είτε από τα μερίσματα είτε από τις λοταρίες. Οι περισσότεροι όμως, θα είναι αυτοί που θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ανταποκριθούν στις πολυάριθμες υποχρεώσεις που συνοδεύουν το κλείσιμο του έτους.

Τα… ευχάριστα θα είναι για λίγους. Στις 29 Δεκεμβρίου, το δημόσιο θα πληρώσει το έπαθλο στους περίπου 10.000 τυχερούς που αναδείχθηκαν από τις φορολοταρίες της παραμονής των Χριστουγέννων. Αναζητούνται ακόμη περίπου 200 άτομα από την πρώτη κλήρωση ενώ οι περίπου 9960 τυχεροί της παραμονής των Χριστουγέννων θα πληρωθούν μόνο εφόσον δηλώσουν εγκαίρως τον IBAN τους στην σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή. Υπενθυμίζεται ότι το έπαθλο είναι 1000 ευρώ με εξαίρεση λίγους τυχερούς που πήραν 2000 ή 3000 ευρώ.

Τουλάχιστον 40.000 θα είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος οι οποίοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν το μέρισμα κατά τη διαδικασία της παράτασης. Κατά μέσο όρο θα εισπράξουν περίπου 540 ευρώ. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τρίτης οπότε όσοι πιστοί… προσέλθετε.

Περίπου 15.000 θα είναι και οι δικαιούχοι του ειδικού κοινωνικού μερίσματος το οποίο δικαιούνται οι κάτοικοι της νησιωτικής Ελλάδας ως αντιστάθμισμα για την επερχόμενη αύξηση του ΦΠΑ. Με τα μέχρι τώρα στατιστικά δεδομένα το μέσο ποσό που θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς όσων έχουν ήδη πάρει έγκριση, ξεπερνά τα 1000 ευρώ.

Τα ευχάριστα σταματούν κάπου εδώ και αρχίζουν τα δυσάρεστα. Την τελευταία εργάσιμη του έτους θα πρέπει να πληρωθούν μια σειρά από υποχρεώσεις μεταξύ των οποίων:

  1. Η 4η και προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ
  2. Τα τέλη κυκλοφορίας του 2018
  3. Η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.
  4. Ο ΦΠΑ του Νοεμβρίου για όσους επαγγελματίες και επιχειρήσεις τηρούν διπλογραφικά βιβλία
  5. Τα ένσημα στο ΙΚΑ για την απασχόληση μισθωτών κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου
  6. Οι ασφαλιστικές εισφορές των μη μισθωτών επίσης για τον μήνα Νοέμβριο. Τα ειδοποιητήρια έχουν ήδη αναρτηθεί εδώ και αρκετές ημέρες στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ