ESM: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

ESM: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Το 2009, το δημοσιονομικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 15% του ΑΕΠ.

Η Ελλάδα έχει καταγράψει μεγάλη πρόοδο στα δημόσια οικονομικά, δηλώνει ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Καλίν 'Ανεβ Γιάνσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από τη γερμανική εφημερίδα Brsen-Zeitung.

«Το πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα θα διαρκέσει έως τον Αύγουστο του 2018, άρα άλλους οκτώ μήνες. Οι Έλληνες έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στα δημόσια οικονομικά. Το 2009, το δημοσιονομικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 15% του ΑΕΠ. Πέρυσι, η χώρα είχε δημοσιονομικό πλεόνασμα γύρω στο 0,7%. Τόσο τεράστιες βελτιώσεις δεν θα ήταν δυνατές χωρίς εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις και χωρίς τα προγράμματά μας», δηλώνει ο Γιάνσε, σύμφωνα με το κείμενο της συνεντευξής του που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ESM.

«Η χώρα πρέπει τώρα να συνεχίσει σε αυτή την πορεία μεταρρυθμίσεων και να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα του ESM τον επόμενο Αύγουστο. Τότε οι Έλληνες αναμένεται να είναι σε θέση να πάρουν την αναχρηματοδότηση στα δικά τους χέρια και να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αγορά από μόνοι τους. Κατά την άποψή μας, είναι λογικό να τεστάρουν τώρα την αγορά με το σωστό είδος έκδοσης», δήλωσε ο ίδιος, ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι οι Έλληνες θα έχουν συχνότερη παρουσία στην πρωτογενή αγορά ομολόγων το 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ