H διείσδυση του φυσικού αερίου στην εγχώρια αγορά

H διείσδυση του φυσικού αερίου στην εγχώρια αγορά

Δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου απέκτησαν επιχειρήσεις και νοικοκυριά στις περιοχές του Φιλύρου, του Χορτιάτη και της Εξοχής του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη.

H διείσδυση του φυσικού αερίου στην εγχώρια αγορά, μεγεθύνεται χρόνο το χρόνο, με όλο και περισσότερες περιοχές ανά την Ελλάδα να συνδέονται στο δίκτυό του και ακόμη περισσότερες να έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον. Δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου απέκτησαν επιχειρήσεις και νοικοκυριά στις περιοχές του Φιλύρου, του Χορτιάτη και της Εξοχής του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη.

Οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τα οφέλη που προσφέρονται από την κατανάλωση φυσικού αερίου. Τα πλεονεκτήματα κατά την οικιακή χρήση, ιδιαίτερα στη θέρμανση, προέρχονται από το γεγονός ότι ο κάθε ιδιοκτήτης διαμερίσματος / οικίας μπορεί να έχει το δικό του λέβητα, τον οποίο επιλέγει πότε θα ενεργοποιήσει και πληρώνει μόνο για όσο αέριο καταναλώσει. Η χρήση φυσικού αερίου έχει επίσης ευεργετικά αποτελέσματα και στο περιβάλλον. Η καύση του δημιουργεί τη μικρότερη ρύπανση σε σχέση με τα λοιπά συμβατικά καύσιμα, συμβάλλει περιορισμένα στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, αφού παράγει μικρότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με το πετρέλαιο, και δεν προκαλεί όξινη βροχή, καθώς δεν περιέχει καθόλου θείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ