Ξεκινά το Νοέμβριο η καθημερινή διανομή 130.000 σχολικών γευμάτων

Ξεκινά το Νοέμβριο η καθημερινή διανομή 130.000 σχολικών γευμάτων

Στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 15.000 ανέργων, ηλικίας 30 έως 49 ετών, που αναμένεται να ξεκινήσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας από τον ΟΑΕΔ, οι 5.000 από τις θέσεις αφορούν αποκλειστικά δικαιούχους του ΚΕΑ.

Εντός του τρέχοντος μηνός εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η καθημερινή διανομή 130.000 ζεστών γευμάτων σε σχολικές μονάδες, σε όλη την επικράτεια, όπως γνωστοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Αυτή τη στιγμή, είμαστε εν αναμονή της έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο του Κράτους, στο οποίο έχουν πάει εδώ και μία εβδομάδα τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού για 130.000 γεύματα, καθημερινά σε όλη την Ελλάδα. Ο διαγωνισμός περαιώνεται αυτές τις ημέρες και αμέσως μετά θα αρχίσει η πραγματική διανομή των σχολικών γευμάτων, ελπίζουμε μέσα στον Νοέμβριο» επισήμανε η κ. Φωτίου.

Στον διεθνή διαγωνισμό, όπως διευκρίνισε, μετείχαν 93 εταιρείες, «μία πρωτόγνωρη διαδικασία, που σημαίνει και ότι έχει γίνει πια θεσμική κατοχύρωση των σχολικών γευμάτων στην Ελλάδα για το δημόσιο σχολείο». «Πρόκειται για εξαιρετικά πρωτότυπο διαγωνισμό, γιατί εδώ δεν έχουμε μειοδοσία, δεν μπορούμε να ρίξουμε την ποιότητα -όλα τα προϊόντα περιγράφονται ακριβώς, πρέπει να είναι αγνά και να ανταποκρίνονται στη μεσογειακή διατροφή», εξήγησε, προσθέτοντας ότι με την ολοκλήρωση του προγραμματισμού για τη φετινή σχολική χρονιά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό, ο οποίος θα αφορά τα σχολικά γεύματα της επόμενης χρονιάς. «Δε θεωρώ ότι είναι ένας θεσμός απλά για τη φτώχεια, είναι ένας θεσμός εκπαιδευτικός, που με την κυβέρνηση τη δική μας ήλθε για να μείνει», τόνισε η αν. υπουργός.

«Από το ΚΕΑ στην αγορά εργασίας»

Σε ό,τι αφορά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) η κ. Φωτίου επανέλαβε ότι το στοίχημα της κυβέρνησης είναι να μη γίνει παγίδα φτώχειας. «Ελπίδα μας είναι να βγάζουμε συνεχώς δικαιούχους του ΚΕΑ από το ΚΕΑ και να τους βάζουμε στην αγορά εργασίας, παράλληλα με όσα γίνονται με την κοινωνική οικονομία, την ανάπτυξη» επισήμανε.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 15.000 ανέργων, ηλικίας 30 έως 49 ετών, που αναμένεται να ξεκινήσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας από τον ΟΑΕΔ, οι 5.000 από τις θέσεις αφορούν αποκλειστικά δικαιούχους του ΚΕΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ