Κόφτης... περιουσίας στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Έχεις ακίνητα; Μένεις εκτός ρύθμισης

Κόφτης... περιουσίας στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Και περιουσιακό κριτήριο θα υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, βρέθηκε τα τελευταία 24ωρα η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών για όσους έχουν χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ. Οι δανειστές πίεσαν και φέρεται να έχουν εξασφαλίσει την εξαίρεση όσων έχουν περιουσία η οποία ξεπερνά κατά 25% το συνολικό ποσό της οφειλής.

Το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού αναμένεται να μπει και σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ενώ είναι πιθανό να συζητηθεί εκ νέου το θέμα του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι για τον προϋπολογισμό θα πρέπει να υπάρξει έγκαιρα συμφωνία με τους δανειστές καθώς θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την 21η Νοεμβρίου.

Πρόοδος σημειώθηκε τα τελευταία δύο 24ωρα και στο ζήτημα ενιαιοποίησης της είσπραξης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών με τη συνεργασία ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ. Αναφορικά με τις συντάξεις χηρείας συμφωνήθηκε η καθιέρωση κατώτατου πλαφόν.Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για τις εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ. Για την απαρτία στις συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων επιχειρησιακών σωματείων συμφωνήθηκε ότι θα απαιτείται η συμμετοχή του 1/2 (από το 1/3 που ισχύει) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, για τη λήψη απόφασης απεργίας.Διευκρινίζεται ότι καμία αλλαγή δεν επέρχεται στις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις. Επίσης, σε αντίθεση με όσα έχουν γραφτεί, καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει στοχρόνο προειδοποίησης για κήρυξη απεργίας, ούτε στους λόγους απόλυσης των συνδικαλιστικών στελεχών.

Το σημερινό πρόγραμμα των διαπραγματεύσεων έχει ως εξής:

Στις 12:00 θα συζητηθούν τα θέματα της δημόσιας διοίκησης με την ελληνική πλευρά να εκπροσωπείται από την αρμόδια υπουργό Όλγα Γεροβασίλη

Στις 13:30 υπάρχει το φλέγων θέμα της κοινωνικής πρόνοιας όπου θα συζητηθούν και τα θέματα που συνδέονται με τα κοινωνικά επιδόματα.

Στις 15:00 το μεσημέρι μπαίνουν και πάλι στο τραπέζι των χρηματοπιστωτικά και το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού αλλά και των ηλεκτρονικών κατασχέσεων γι’ αυτό και η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς ( Δ.Παπαδημητρίου, Ε.Τσακαλώτος, Ε.Αχτσιόγλου,Σ.Κοντονής)

Η ημέρα θα κλείσει στις 18:00 με τα δημοσιονομικά (Ε.Τσακαλωτος, Γ.Χουλιαράκης, Ε.Αχτσιόγλου)

«Οι έως τώρα συναντήσεις έχουν εξελιχθεί ομαλά και αποτελεσματικά. Λύνονται σταδιακά οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν, ώστε να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης. Πολύ καλό κλίμα συνεργασίας επικρατεί σε όλα τα επίπεδα τόσο σε εκείνο των τεχνικών κλιμακίων, όσο και σε εκείνο των επικεφαλής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα θέματα κλείνουν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές χωρίς όμως να δίνουν συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσα από τα προαπαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ