Οριστικό: Από το 2018 και αν οι παρεμβάσεις για το χρέος λέει ο ESM

Οριστικό: Από το 2018 και αν οι παρεμβάσεις για το χρέος λέει ο ESM

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

Για το 2018 παραπέμπει τις όποιες παρεμβάσεις για το ελληνικό χρέος ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του για την αποτίμηση των δανείων προς κράτη – μέλη.

Για το ελληνικό χρέος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το Eurogroup "μπορεί να εξετάσει το 2018 ένα πιθανό δεύτερο πακέτο μέτρων για το χρέος που θα περιλαμβάνει την χρονική μετακύλιση των δανείων του EFSF εφόσον το πρόγραμμα του ESM ολοκληρωθεί εγκαίρως και οι κίνδυνοι στην βιωσιμότητα του χρέους στο τέλος του προγράμματος απαιτούν τέτοια πρόσθετα μέτρα" επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απορρέουν από τα Μνημόνια.

Αν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις αυτές η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση, "μπορεί να σταθεί μόνη της" ενώ κάνει λόγο και για έξοδο στις αγορές πριν το 2018. . "Η ελληνική κυβέρνηση π[ρέπει να ασκήσει πιέσεις για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίσουν μία επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM, μία επιστροφή στις αγορές και μία μακροπρόθεσμη ανάπτυξη" επισημαίνει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ