Σόιμπλε: Το «Grexit» είναι αναγκαία προϋπόθεση ανάκαμψης

Σόιμπλε: Το «Grexit» είναι αναγκαία προϋπόθεση ανάκαμψης
Αινιγματικός για ακόμα μια φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος δεν σταματά να παίζει παιχνίδια στις πλάτες της Ελλάδας.

Αρχικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε πως είναι για πρώτη φορά είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα, προσθέτοντας πως οι Έλληνες συμφώνησαν να δεχτούν ανθρώπους από άλλες χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία να εργαστούν στην Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.

Ύστερα, σύμφωνα με το DailyFX, ο κ. Σόιμπλε φέρεται να υπογράμμισε πως δεν είναι καθόλου σίγουρος πως το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης θα επιτύχει, προσθέτοντας ότι μια υποτίμηση θα βοηθούσε στην ανάκαμψη. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επανέλαβε την πάγια άποψή του ότι «θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της εξωτερικής υποτίμησης για να ανακάμψει οικονομικά».

Επαναφέρει για άλλη μια φορά στο τραπέζι την λύση ενός «Grexit» ως αναγκαίας προϋπόθεσης ανάκαμψης, την στιγμή που όλες οι υπόλοιπες πλευρές ξορκίζουν ένα τέτοιο σενάριο. Τέλος, ο κ. Σόιμπλε συνεχίζει τον «πόλεμο» και με την ΕΚΤ, αφού ανέφερε πως η διατήρηση μηδενικών ή αρνητικών επιτοκίων για μακρά χρονική περίοδο δεν είναι μια λογική κατάσταση.

Πρόσθεσε επίσης πως περισσότερη ανάπτυξη μέσω μεταρρυθμίσεων θα απελευθέρωνε την ΕΚΤ από τις υπερβολικές απαιτήσεις μιας ανολοκλήρωτης νομισματικής ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ