Μοσκοβισί: Πρέπει οι θεσμοί να επιστρέψουν στην Αθήνα

Μοσκοβισί: Πρέπει οι θεσμοί να επιστρέψουν στην Αθήνα
Θα ακούσουμε τους θεσμούς και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι χρειαζόμαστε αξιόπιστη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και προϋπολογισμό που είναι «εντός πλαισίου», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών.

Δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει μόνο το ΔΝΤ αλλά όλους τους θεσμούς. Πρέπει να τηρήσουμε τη συμφωνία που υπογράψαμε το καλοκαίρι.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Μοσκοβισί ρωτήθηκε για το εάν είναι κοινή η θέση Ευρώπης-ΔΝΤ, αλλά απάντησε ότι δεν θα μπει σε τεχνικές λεπτομέρειες και πως οι θεσμοί πρέπει να δείξουν σήμερα ότι έχουν την ίδια οπτική, η οποία είναι:

α) Πρέπει να έχουμε πλήρεις τεχνικές συζητήσεις, β) υπάρχει κάποια δουλειά που πρέπει να γίνει για να κλείσει η αξιολόγηση, γ) υπάρχει ακόμα περιθώριο κινήσεων για περισσότερες μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της Αθήνας και δ) υπάρχει ανάγκη να γυρίσουν τώρα στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών, με στόχο να τελειώσει το γρηγορότερο η αξιολόγηση.

Η συζήτηση που θα κάνουμε σήμερα αφορά στο εάν μπορεί να σταλεί η αποστολή στην Αθήνα. Υπάρχουν κάποια κενά ακόμα αλλά πρέπει οι θεσμοί να επιστρέψουν στην Αθήνα. Νομίζω ότι σήμερα θα φτάσουμε σε ομόφωνη απόφαση να επιστρέψουν οι θεσμοί.

Πρέπει να λάβουμε υπόψη και το θέμα του προσφυγικού στην Ελλάδα, που συζητούν σήμερα οι ηγέτες, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ