Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς
Η συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη-Χουλιαράκη με τους επικεφαλής των θεσμών βρίσκεται σε εξέλιξη. Στόχος να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση του υπουργού Οικονομίας ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία έως το Σάββατο προκειμένου την Κυριακή ή τη Δευτέρα να γίνει το EWG τα οποίο θα επικυρώσει την εκταμίευση των 2 +10 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Όπως είπε χθες ο Γιώργος Σταθάκης εξερχόμενος της χθεσινής συνάντησης «πρέπει μέχρι το Σάββατο να κλείσουμε για να συνεδριάσει στη συνέχεια το Euroworking Group». Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι έχουν κατατεθεί διαφορετικές προτάσεις για τους πλειστηριασμούς και αναζητείται κοινό έδαφος για να γεφυρωθούν ενώ σημείωσε ότι υπάρχει καλή θέληση και θα βρεθεί κοινό έδαφος.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι χθες δεν μπήκαν στην ουσία αλλά συζήτησαν τα χρονοδιαγράμματα. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Μπορεί το θέμα των πλειστηριασμών να είναι το κυρίαρχο, ωστόσο θα πρέπει να βρεθούν λύσεις και στα άλλα θέματα που εκκρεμούν, όπως οι 100 δόσεις, τα γενόσημα φάρμακα και τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ την εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, οι δανειστές έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση τα στοιχεία για όσους θεωρεί πως πρέπει να προστατευθούν από τους πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα ζητούν να μάθουν ποιος είναι ο μέσος δανεισμός στην Ελλάδα και ο μέσος όρος των τετραγωνικών που χρειάζεται μια 4μελής οικογένεια. Επιπλέον, η τετραμερής ρωτά την κυβέρνηση γιατί δεν μεριμνά, για όσους νοικιάζουν σπίτια και δεν έχουν να πληρώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ