Οι δανειστές ζητούν ολικό ξήλωμα των 100 δόσεων

Οι δανειστές ζητούν ολικό ξήλωμα των 100 δόσεων
Συγκεκριμένα οι δανειστές φέρεται να ζητούν το ολικό ξήλωμα των 100 δόσεων της ώστε οι οφειλέτες που θα καθυστερήσουν έστω και μια ημέρα να πληρώσουν τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις τους να πετάγονται έξω από τη ρύθμιση.

Το θέμα των «κόκκινων» δανείων αποτελεί μεγάλο αγκάθι καθώς δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων παρά τις διαρροές των προηγούμενων ημερών για προσέγγιση και άρση του αδιεξόδου.

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη και των εκπροσώπων των θεσμών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, κύριο αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και η προστασία της α΄ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς .

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θέσεις της ελληνικής πλευράς παραμένουν αμετάβλητες και αναζητείται «έντιμος συμβιβασμός» από την πλευρά των πιστωτών. Παράλληλα, τέθηκαν και τα υπόλοιπα ανοικτά θέματα από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων, προκειμένου να καταστεί εφικτή η έγκριση της εκταμίευσης της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ στο Eurogroup την προσεχή Δευτέρα.

Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο, ενώ την Κυριακή αναμένεται να συγκληθεί το Euro Working Group, που θα εξετάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων και θα εισηγηθεί σχετικά στο Eurogroup.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ