Συνάντηση Κατρούγκαλου με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν

Συνάντηση Κατρούγκαλου με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος συνατήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν κ. Ντομπρόβσκις και παραχώρησαν και συνέντευξη τύπου για τα εργασιακά και την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικό.

«Συζητήσαμε για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και για την κρίση του προσφυγικού ζητήματος η οποία έχει εξελιχθεί σε ανθρωπιστική κρίση» είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν που χαρακτήρισε ως «πρόκληση για τις ελληνικές αρχές» το προσφυγικό. Μάλιστα, ανέφερε πως θα δοθούν επιπλέον 5,9 εκατ. ευρώ επιδότηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει σε εύλογο χρονικό διάστημα για «να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας». Ο κ. Κατρούγκαλος, από την πλευρά του, σημείωσε πως η μεταξύ τους συζήτηση κινήθηκε σε τρεις άξονες, τις εργασιακές σχέσεις, το Ασφαλιστικό και το ελάχιστο εγγυημένο εισοδημα.

Αναλυτικά, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, όσον αφορά στις εργασιακές σχέσεις, «διεμήνυσα στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν πως θα πρέπει να επιστρέψουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, μετά την απορρύθμιση που βιώνουμε την τελευταία 5ετία, γι' αυτό το λόγο θα δημιουργηθεί μία επιτροπή απασχόλησης που θα επιτηρεί τις διαπραγματεύσεις».

Ο κ. Ντομπρόβσκις αναφέρθηκε όμως σε περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων Όσον αφορά το Ασφαλιστικό ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «έχουμε προτείνει συνολική αναθεώρηση του συστήματος», ενώ σχετικά με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τα θέματα κοινωνικής πρόνοιας, ο ίδιος είπε πως επισήμανε στον κ. Ντομπρόβσκις τα προβλήματα που υπάρχουν σε επίπεδο χρηματοδότησης και ζήτησε να εξασφαλιστεί για όλους αποτελεσματική βοήθεια ενώ αναφέρθηκαν και οι δύο στην θεσμοθέτηση σωστών εισοδηματικών κριτηρίων.

«Δεσμευτηκαμε ότι θα παραμείνουμε σε συνεχή επαφή γιατί και οι δύο πλευρές θέλουμε να τελειώσει γρήγορα αυτή η διαπραγμάτευση» είπε ο κ. Κατρούγκαλος καταλήγοντας και δώρισε στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν ένα αναμνηστικό από «τα ελληνικά μουσεία» όπως είπε.

www.dikaiologitika.gr

Αξιολόγηση