Ζάιμπερτ: Στόχος να ενισχύσουμε πάλι τους ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ

Ζάιμπερτ: Στόχος να ενισχύσουμε πάλι τους ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
"Στόχος της κυβέρνησης, όπως και όλων των άλλων ευρωπαϊκών κρατών -αυτό μπορείτε να το διαβάσετε σε πολλά Συμπεράσματα Ευρωπαϊκών Συμβουλίων- είναι να ενισχύσουμε πάλι τους ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, να τα κάνουμε να λειτουργούν καλύτερα", δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ αλλά επανέλαβε ότι το "πρόβλημα δεν λύνεται με τείχη και φράχτες".


"Χθες δεν ήταν μια συζήτηση για τείχη και φράχτες. Αποφασίστηκε, όμως, ότι θα ληφθούν κοινά μέτρα για την βελτίωση της προστασίας των συνόρων. Έτσι θα λάβει π.χ. η Σλοβενία, που βρίσκεται υπό πολύ μεγάλη πίεση, διμερή βοήθεια -μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα διατεθούν 400 συνοριακοί φύλακες και εξοπλισμός. Και η FRONTEX στο σύνολό της θα βοηθήσει ενισχυμένα τις χώρες που τις αφορά", δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και διευκρίνισε ότι αυτό δεν έχει σχέση με τείχη και φράχτες.

"Παραμένει η βαθιά πεποίθηση της κυβέρνησης και της καγκελάριου ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με τείχη και φράχτες ή παρόμοια εθνικά μέτρα, αλλά μόνο μέσω μίας συντονισμένης ευρωπαϊκής δράσης και μέσω ενός καλύτερου ελέγχου των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων", τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξιολόγηση