Κερέ: Η Ελλάδα να εφαρμόσει δυναμικά τη συμφωνία που έχει υπογράψει με τους πιστωτές της

Κερέ: Η Ελλάδα να εφαρμόσει δυναμικά τη συμφωνία που έχει υπογράψει με τους πιστωτές της
Να εφαρμόσει δυναμικά τη συμφωνία που έχει υπογράψει με τους Ευρωπαίους πιστωτές της κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο Μπενουά Κερέ έτσι ώστε να αποκατασταθεί γρήγορα η εμπιστοσύνη και να ανακάμψει η οικονομία.   

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα L' Orient - Le Jour, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)δήλωσε αναφορικά με το ελληνικό θέμα, πως υπήρξε πραγματική συναίνεση στο Eurogroup ότι η Ελλάδα έπρεπε να σεβαστεί τους κανόνες του παιχνιδιού της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Το κρίσιμο σημείο τη συζήτησης, είπε, αφορούσε κυρίως την ένταση μεταξύ της δημοκρατικής νομιμοποίησης μία εκλεγμένης κυβέρνησης και αυτής των Ευρωπαίων πιστωτών της, οι οποίοι επίσης πρέπει να λογοδοτούν στους πολίτες τους αναφορικά με την προοπτική των δανείων τους ή για τη χορήγηση ενός νέου πακέτου βοήθειας.

«Τον Αύγουστο υπεγράφη μία συμφωνία και είναι σημαντικό για τη νέα ελληνική κυβέρνηση να την εφαρμόσει με δυναμικό τρόπο, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να καταστεί δυνατή η ανάκαμψη της ελληνική οικονομίας», τόνισε ο κ. Κερέ.

Ο κεντρικός τραπεζίτης υποστήριξε επίσης ότι η ελληνική κρίση ανέδειξε την ανάγκη απλοποίησης της διακυβέρνησης της Ευρωζώνης.

«Η εμπειρία έδειξε, για παράδειγμα, ότι η λήψη αποφάσεων με απλή πλειοψηφία από έναν ενιαίο θεσμό, όπως η ΕΚΤ, είναι αποτελεσματικότερη και ταχύτερη από τη λήψη αποφάσεων σε διακυβερνητικό επίπεδο και ότι είναι αναγκαίο να ενισχύσουμε τη σύγκλιση των οικονομιών της Ευρωζώνης και να διευκολύνουμε την ολοκλήρωση της ΟΝΕ στο πνεύμα της “Έκθεσης των Πέντε Προέδρων” του περασμένου Ιουνίου», δήλωσε ο Κερέ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξιολόγηση