Βερολίνο: Χωρίς αξιολόγηση, δεν υπάρχει νέο χρήμα

Βερολίνο: Χωρίς αξιολόγηση, δεν υπάρχει νέο χρήμα
Ικανοποίηση για όσα έχουν γίνει στην Ελλάδα ως τώρα εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Jens Spahn (Γενς Σπαν), αλλά τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να βρίσκονται μόνο σε νόμους, αλλά και να υλοποιηθούν. Χαρακτήρισε δε καλό σημάδι το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση σχηματίστηκε γρήγορα μετά τις εκλογές.


"Αυτά, τα οποία έγιναν ως τώρα πριν από τις εκλογές, ήταν ήδη πάρα πολλά. Αυτό είναι σίγουρα ένα καλό σημείο. Αυτά δεν πρέπει όμως μόνο να βρίσκονται σε νόμους, αλλά πρέπει και να υλοποιηθούν και να εφαρμοστούν", δήλωσε ο κ. Spahn στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και επισήμανε ότι "είναι καλό σημάδι ότι η ελληνική κυβέρνηση σχηματίστηκε και είναι τόσο γρήγορα σε θέση να λειτουργήσει".

"Τώρα πρέπει να εφαρμοστεί ό,τι έχει συμφωνηθεί", τόνισε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών και, αναφερόμενος στην αξιολόγηση από τους θεσμούς, δήλωσε ότι σίγουρα θα γίνει αργότερα από ό,τι προβλεπόταν.

"Εναπόκειται στην ίδια την ελληνική κυβέρνηση το πόσο γρήγορα θα μπορέσουμε να κάνουμε μια αξιολόγηση", προσέθεσε, για να διευκρινίσει ότι "χωρίς αξιολόγηση δεν υπάρχει νέο χρήμα".

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προοπτική έναρξης της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο κ. Spahn δήλωσε: "Κατά την αντίληψή μας, έχουμε συμφωνήσει (να αρχίσει) μετά την αξιολόγηση, αλλά φυσικά γίνονται και διάφορες συζητήσεις ήδη τώρα".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αξιολόγηση