Ντράγκι: Αποτελεσματική η πολιτική της ΕΚΤ - Πιο ανθεκτική η ευρωζώνη

Ντράγκι: Αποτελεσματική η πολιτική της ΕΚΤ - Πιο ανθεκτική η ευρωζώνη
Η ευρωζώνη έχει γίνει πιο ανθεκτική και η ανάπτυξη αρχίζει να επιταχύνεται, ανέφερε σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, εκτιμώντας πως η νομισματική πολιτική που ακολουθεί η Τράπεζα είναι αποτελεσματική.

Όπως μεταδίδει τη Wall Street Journal, στην ομιλία του στο πλαίσιο των Global Citizen Awards, ο κ. Ντράγκι ανέφερε πως η ευρωζώνη έχει επιστρέψει σε «βιώσιμη ανάπτυξη, υπό την ώθηση της νομισματικής πολιτικής μας». Τα αποτελέσματα, σημείωσε, είναι «καλά νέα για όλους, παντού».

Όπως σημείωσε, η ευρωζώνη αντιπροσωπεύει το 17% του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 16% του παγκόσμιου εμπορίου και ως εκ τούτου η ενδυνάμωση της ευρωζώνης είναι κρίσιμης σημασίας να συνεχιστεί σε μια περίοδο άνισης παγκόσμιας ανάπτυξης.

"Η πρόοδος που επιτεύχθηκε τα τελευταία τρία χρόνια για την σταθεροποίηση και την ενίσχυση της ευρωζώνης είναι πραγματική", τόνισε, συμπληρώνοντας πως "η ανάπτυξη επιστρέφει. Ο δρόμος μπροστά μας έχει αναγνωριστεί. Και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η νομισματική μας ένωση".

Προλογίζοντας τον Μάριο Ντράγκι, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, είπε πως ο Ντράγκι έχει κάνει ότι μπορούσε για να στηρίξει την Ευρώπη και την ενότητά της και να «υπερασπιστεί τη σταθερότητα της νομισματικής ένωσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ