Κομισιόν: Η αξιολόγηση των τραπεζών συνδέεται άμεσα με το πρόγραμμα διάσωσης

Κομισιόν: Η αξιολόγηση των τραπεζών συνδέεται άμεσα με το πρόγραμμα διάσωσης
Η αξιολόγηση των τραπεζών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πρόγραμμα διάσωσης των 86 δισ. ευρώ, σημείωσε σε νέα συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Όπως τόνισε, «δεν υπάρχει χρόνος για καθυστέρηση. Η αξιολόγηση των τραπεζών συνδέεται με το πρόγραμμα διάσωσης των 86 δισ. ευρώ και θα τονώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές».

Ως εκ τούτου, τόνισε, είναι πολύ νωρίς για να διαχωρίσουμε τη διάσωση των τραπεζών από τους στόχους του τρίτου μνημονίου. «Μπορούμε πάντα να εξετάσουμε κάποιες τεχνικές λύσεις, ωστόσο είναι σημαντικό να σημειωθεί πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος συνολικά», εξήγησε ο Ντομπρόβσκις. Και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να οικοδομήσει ξανά την εμπιστοσύνη με τους εταίρους της Ευρωζώνης.

«Για πολλές χώρες η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό δείκτη», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και η Κομισιόν είναι έτοιμη να στηρίξει την προσπάθειά της.

Αξιολόγηση