Κερέ: Μετά τις εκλογές θα υπάρξουν περιθώρια ελιγμών στο Μνημόνιο

Κερέ: Μετά τις εκλογές θα υπάρξουν περιθώρια ελιγμών στο Μνημόνιο
Μήνυμα ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξουν περιθώρια "ελιγμών" στο πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους δανειστές της, απέστειλε ο Μπενουά Κερέ σε σημερινή του συνέντευξή.


Ειδικότερα, στη συνέντευξη του που δημοσιεύεται από τον όμιλο EBRA newspaper group (L'Alsace, Les Dernières Nouvelles d'Alsace, Le Républicain Lorrain, L'Est Républicain, Vosges Matin, Le Bien Public, Le Journal de Saône-et-Loire, Le Progrès, Le Dauphiné Libéré and Vaucluse Matin) το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζαςεπισημαίνει ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις σχέσεις της Ελλάδος με τους εταίρους της αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να γίνουν οι όποιες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα που συμφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας με τους άλλους 11 Ευρωπαίους ηγέτες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά«το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της εμπιστεύονται και πάλι ο ένας τον άλλο και πάλι. Σε αυτή τη βάση, θα υπάρξουν περιθώρια ελιγμών όταν πρόκειται για την προσαρμογή του προγράμματος μετά τις εκλογές, για παράδειγμα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και την αντιμετώπιση των κεκτημένων συμφερόντων, υπό την προϋπόθεση ότι οι στόχοι του προγράμματος έχουν επιτευχθεί».

Αξιολόγηση