ΒΕΘ: Η οικονομία εισέρχεται σε φαύλο κύκλο ενόψει των πρόωρων εκλογών

ΒΕΘ: Η οικονομία εισέρχεται σε φαύλο κύκλο ενόψει των πρόωρων εκλογών
Για είσοδο της οικονομίας σε νέο φαύλο κύκλο καχεξίας, ενόψει των πρόωρων εκλογών που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας ότι η επιχειρηματικότητα μπαίνει σε νέες άγνωστες για το αποτέλεσμα τους, περιπέτειες.

«Την ώρα που η χώρα προσπαθεί να επιβιώσει, η κυβέρνηση αποφάσισε να αποδράσει από τις ευθύνες της. Οι εκλογές θα έπρεπε να αποτελούν την έσχατη λύση» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ και συνεχίζει λέγοντας «η κοινωνία, η οικονομία, ο ιδιωτικός τομέας, εν μέσω, μάλιστα, capital controls, οδηγούνται σε εκλογές στο βωμό ενός εσωκομματικού ξεκαθαρίσματος».

«Η χώρα δεν έχει άλλες αντοχές, ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει νέους κραδασμούς» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ προσθέτοντας ότι πλέον η χώρα, μετά και το τρίτο, επαχθές, μνημόνιο είναι περισσότερο παρά ποτέ βουτηγμένη στα χρέη. Αντί να γίνονται κινήσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας και υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει λύσεις που δημιουργούν μεγαλύτερη ανασφάλεια, νέα ύφεση, μεγαλύτερη ταλαιπωρία στην οικονομία και στην κοινωνία ευρύτερα» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

«Με σύνεση και σοβαρότητα, με υψηλή αίσθηση ευθύνης και γνώμονα το μέλλον και το καλό της χώρας και όχι εσωκομματικά παιχνίδια, όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συνεργαστούν προκειμένου η χώρα να κάνει το άλμα προς τα εμπρός» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Αξιολόγηση