Η Κομισιόν είναι έτοιμη και για ένα δάνειο-γέφυρα

Η Κομισιόν είναι έτοιμη και για ένα δάνειο-γέφυρα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «έριξε το μπαλάκι» πίσω στο γήπεδο του Eurogroup, δηλώνοντας πως η τελική απόφαση για τη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας βρίσκεται τώρα στα χέρια του Eurogroup που συνεδριάζει αύριο.

Η Κομισιόν πρόσθεσε πως είναι έτοιμη και για το πρόγραμμα του ESM αλλά και για ένα δάνειο-γέφυρα, σημειώνοντας πως το δάνειο-γέφυρα θα χορηγηθεί μόνο ως εφεδρικό σχέδιο.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες. "Τα πράγματα φαίνονται πολύ καλύτερα αυτή τη στιγμή", είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως "έχουμε ενδείξεις πως η Ελληνική κυβέρνηση είναι πιο σοβαρή τώρα. Ο δρόμος προς την ανάκαμψη έχει ξεκινήσει. Θα είναι μακρύς, όμως έχουμε ξεπεράσει τα χειρότερα της καταιγίδας".

Ο ίδιος εξέφρασε αισιοδοξία ότι στο αυριανό Eurogroup θα επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία, σχολιάζοντας πως για την Φινλανδία λίγη σημασία έχει αν υπάρξει τώρα μια ολοκληρωμένη συμφωνία για το πληρες πακέτο διάσωσης ή απλώς ένα δάνειο-γέφυρα για να αποπληρωθεί η ΕΚΤ.

Αξιολόγηση