Γερμανία: «Η συμφωνία πάει προς τη σωστή κατεύθυνση»

Γερμανία: «Η συμφωνία πάει προς τη σωστή κατεύθυνση»
Η γερμανική κυβέρνηση χαιρέτισε τη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της λέγοντας πως πρόκειται για ένα «ουσιαστικό αποτέλεσμα» αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να μελετήσει περαιτέρω τη συμφωνία πριν αποφασίσει εάν είναι έτοιμη προς έγκριση από τη γερμανική Βουλή και ότι θα πάρει θέση «έως το τέλος της εβδομάδας».

«Εάν σκεφθείτε από πού ξεκινήσαμε τους τελευταίους μήνες σε αυτή τη συζήτηση, πρόκειται για ουσιαστικό αποτέλεσμα», είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, τονίζοντας ότι η συμφωνία περιλαμβάνει «λογικά» και «σημαντικά» μέτρα.

«Είναι αλήθεια ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν εποικοδομητική και προσανατολισμένη στα αποτελέσματα στις συζητήσεις με τους θεσμούς. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν σε μια ατμόσφαιρα που δεν είχαμε βιώσει τους περασμένους μήνες», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ.

«Άρα μπορεί κανείς να πει ότι η συμφωνία πάει προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά αυτή τη στιγμή, δεν είναι ακόμα δυνατόν να πει κανείς εάν είμαστε στο σημείο όπου μπορούμε να αρχίσουμε την εθνική διαδικασία, με άλλα λόγια μια ψηφοφορία στην Bundestag», δήλωσε ακόμη. «Εκτιμάμε ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε θέση στο θέμα αυτό έως το τέλος της εβδομάδας», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ