Συνάντηση των πολιτικών αρχηγών σήμερα το απόγευμα

Συνάντηση των πολιτικών αρχηγών σήμερα το απόγευμα
Μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το πιθανότερο είναι η συνάντηση να είναι άτυπη και δεν θα πάρει τον επίσημο χαρακτήρα που είχε την προηγούμενη φορά με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και την τήρηση πρακτικών.

Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει και επίσημη συνεδρίαση για να σταλεί προς όλες τις πλευρές το μήνυμα της συναίνεσης στο οποίο δίνει ιδιαίτερο βάρος η κυβέρνηση, καθώς από την πλευρά της ευρωπαϊκής ηγεσίας θεωρείται ως «προαπαιτούμενο» για να συνομολογηθεί συμφωνία για το νέο πρόγραμμα και να αποτραπούν οι σχεδιασμοί έξωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση που δρομολογήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής είχε διαρκή επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς όπου και τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις. Επιπλέον τους ζήτησε να συμβάλουν για να επιταχυνθεί η συμφωνία.

Ο κύριος Τσίπρας έδειξε να επιδιώκει να υπάρξει έως το τέλος συναινετικό κλίμα και να παραμείνει αρραγές το μέτωπο της εθνικής ενότητας που δημιουργήθηκε μετά την Κυριακή και επιβεβαιώθηκε στο ανακοινωθέν της σύσκεψης της Δευτέρας.

Άλλες πληροφορίες, ανέφεραν, ορισμένοι από τους αρχηγούς εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί έναντι του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας του ότι η ευθύνη για την εξεύρεση λύσης και την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας ανήκει στον ίδιο και στην κυβέρνηση του, κάτι που συμφωνήθηκε και στη σύσκεψη της Δευτέρας υπό τον κ. Παυλόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ