Παρέμβαση Λιού σε Λαγκάρντ: Ανάγκη για συμφωνία με επαρκή χρηματοδότηση

Παρέμβαση Λιού σε Λαγκάρντ: Ανάγκη για συμφωνία με επαρκή χρηματοδότηση
Nέα παρέμβαση του αμερικανικού υπουργού οικονομικών για το ελληνικό ζήτημα. Τόνισε στην επικεφαλής του ΔΝΤ την ανάγκη να έρθουν όλες οι πλευρές σε μια γρήγορη συμφωνία. Ο΄ιδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με Τσίπρα και Ντάισελμλουμ.

Σήμερα το απόγευμα ο Τζακ Λιού μίλησε με την Κριστίν Λαγκάρντ στην οποία υπογράμμισε την ανάγκη να έρθουν όλες οι πλευρές σε μια γρήγορη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και για επαρκή χρηματοδότηση προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνη.

Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε ότι υπάρχει τεράστιος όγκος δουλειάς που πρέπει να γίνει για την Ελλάδα τις επόμενες 48 ώρες.

Nωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ απηύθυνε νέα έκκληση στην Ελλάδα να κάνει μια «σοβαρή κίνηση» για να φτάσει σε μια συμφωνία με τους πιστωτές της, λέγοντας ότι πρέπει να καταθέσει προτάσεις που θα είναι αξιόπιστες, ανέφερε αξιωματούχος του αμερικάνικου υπουργείου.

Ο κ. Λιού είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Δευτέρας, μετά από επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμλουμ, την Κυριακή, δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, στην συνομιλία με τον κ. Τσίπρα ο κ. Λιού «υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη η Ελλάδα να κάνει μια σοβαρή κίνηση για την επίτευξη ενός πραγματιστικού συμβιβασμού με τους πιστωτές και ότι η αποτυχία να επιτευχθεί μια συμφωνία θα δημιουργήσει άμεσα δεινά για την Ελλάδα και αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ